Woensdag 11 november

Ochtendwandel en werk een deel van de ochtend thuis ter voorbereiding van de vergadering van de gemeenteraadscommissie Bestuur. Lees online in De Posthoorn mijn gesprek terug met Rini van de Haagse Milieu Services (HMS). Sinds de coronacrisis is het drukker geworden voor hem en zijn collega’s. Er is niet alleen meer vuil, ook wordt afval vaak niet op de juiste manier aangeboden. Heb hem laten weten dat heel veel mensen blij zijn met zijn inzet en werk. Fiets in de loop van de ochtend naar het Stadhuis. Draag bij aan een opname voor de campagne ‘Den Haag tegen Corona‘. Doe het bij koffiezaak EXKi aan de Turfmarkt. Chiel van Captains begeleidt de opname. Rik en Rob bedienen de camera en de hengelmicrofoon. Valerie Kuypers zorgt voor een fotografische vastlegging.

Maak aansluitend kennis met fotograaf Gerrit de Heus bij de oliebollenkraam van Vermolen in de Grote Markstraat. Gerrit maakt een foto voor Straatnieuws Den Haag en trakteert op een oliebol.

Fiets richting de Hofvijver. Hier maakt Pascale van Reijn een foto van mij naast Haagse Jantje voor het magazine Leven!.

Spreek tenslotte, inmiddels weer terug op het Stadhuis een tekst in op verzoek van Lisette en Theresa (beiden van communicatie). Bel met Yvette Wildschut – vele jaren mijn steun en toeverlaat – en de Haagse politiechef Paul van Musscher.

Woon vanaf half twee de vergadering bij van de raadscommissie Bestuur in de raadzaal. Op de agenda staan onder andere een twee-minutendebat over de WOB-procedure en de (periodieke) gedachtewisseling over corona. De wethouders Kavita Parbhudayal en Saskia Bruines zijn er ook. Fiets aan het eind van de middag naar huis. Praat bij met ambtsvoorganger Jozias van Aartsen. Leerzaam. Bij het afscheid roept ie vrolijk: ‘Succes met de tassen, Jan!’. Heb uitvoerig telefonisch overleg met wethouder Victor Everhardt (Amsterdam) en ga dan inderdaad aan de slag met de tassen.