Woensdag 12 april

Korte nacht. Sla m’n zwembeurt over. Begin om negen uur met een overleg via MS Teams met m’n ambtgenoten uit de G4. Femke Halsema is verhinderd. Werk een deel van de ochtend thuis. Bereid de vergadering voor van de raadscommissie Bestuur van vanmiddag. Heb tussen de bedrijven door telefonisch overleg met bestuursadviseur Bernadette, met de algemeen directeur van de VNG, Leonard Geluk, met raadsgriffier Lilianne en met minister Hanke Bruins Slot (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties).

Ga aan het eind van de ochtend naar het Stadhuis. Praat bij met de dames van het bestuurssecretariaat en loop dan richting de raadzaal voor de vergadering van de Commissie Bestuur. Spreken over de evaluatie van het WK voetbal en de aangewezen gebieden waar van bedel-, softdrugs-, en alcoholverboden gelden. Neem, na een korte schorsing, de initiatiefnota ‘In dienst van de stad’ van gemeenteraadslid Ralf Sluijs in ontvangst. Hart voor Den Haag pleit voor een andere invulling van de dienstreizen van het college.

Loop terug naar mijn werkkamer en praat na met bestuursadviseur Bernadette. Ga naar huis. Bel met raadslid Lotte van Basten Batenburg, fris me op en woon ’s avonds op uitnodiging van Koos Meeuwisse en Paul Schepman in perscentrum Nieuwspoort aan de Bezuidenhoutseweg de 22e editie van het ‘Aspergediner‘, verzorgd door de kenners van het witte goud uit Limburg, bij. De Confrérie de l’Asperge Limbourgondië, de keukenbrigade van Nieuwspoort en een aantal chefs uit Limburg verzorgen het eten. Neem samen met Nieuwspoort-directeur Erik Janssen een kijkje achter de schermen. Complimenteer de vrouwen en mannen in de keuken. Zit aan tafel ‘4’ onder anderen met Harry de Bruijn (bestuurder ROC Mondriaan) en voormalig Europarlementariër Wim van der Camp. Gouverneur Emile Roemer spreekt, net als Erik.

Er is muziek en speciale gast Caroline van der Plas wordt tot erelid van de Confrérie de l’Asperge benoemd. Duurt langer dan voorzien. Genoeglijk samenzijn. Moet, terug thuis, nog aan de slag met de stukken de loodgieterstassen van het Stadhuis. Het is niet anders. Opnieuw een latertje.