Woensdag 12 januari

Ochtendwandel in de mist en laat bij terugkeer mijn huissleutels door het grondhek van de kelder vallen. Het is zeven uur. Gelukkig is de benedenbuurman wakker, laat ie me binnen en kan ik via zijn kelderraam de sleutels oprapen. Werk een groot deel van de ochtend thuis. Bereid de vergadering van de gemeenteraadscommissie Bestuur van vanmiddag voor. Bel tussen de bedrijven door met m’n bestuursadviseur Bernadette van der Wal.

Woon vanaf half twee tot zes uur ’s avonds de vergadering van de commissie Bestuur bij. De raadsleden besteden onder meer aandacht aan de coronapandemie, het thema demonstraties en de zeer grote brand in de Wouwermanstraat van afgelopen mei.

Woon ‘s avonds in het gemeentehuis aan de Emmastraat in Pijnacker-Nootdorp op uitnodiging van Ellen de Baat-Slingerland de bijzondere gemeenteraadsvergadering bij ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Francisca Ravestein. Spreek haar en haar partner Angela namens de Haaglandse ambtgenoten toe. Een plezier om te doen in de fraaie ambiance van de raadzaal. Begroet en passant nestor Cock Weerheim, locoburgemeester Ilona Jense, gemeentesecretaris Jan Paul Woustra en een aantal van de aanwezige fractievoorzitters. Brandweercommandant Ester Lieben en wijkteamchef Gerard Anker zijn ook van de partij.

Duik terug thuis nog even in de stukken uit de loodgieterstas en bel met oud-medewerker Jos Spruit.