Woensdag 12 juli

Trek m’n zwembaantjes. Fiets naar het werk. Praat bij met gemeentesecretaris Ilma Merx. IT-tovenaar Armando komt langs voor m’n mobiele telefoon. Begin met opruimen. De inhoud van de boekenkast is het eerste wat ik oppak. Vier volle verhuisdozen gaan naar het archief. Bespreek in de collegekamer aan het eind van de ochtend een aantal actuele thema’s met Herke Elbers en Paul Verhoef van de directie Veiligheid. Gebruik de lunch – een broodje van Gastronomia Lusso aan de Denneweg – met de nog aanwezige naaste medewerkers. Gezellig om elkaar nog even te zien voordat zij op vakantie gaan. Wens ook Pauline en Camilla alle goeds. Zij nemen volgende week deel aan de Nijmeegse Vierdaagse.

Heb in de loop van de middag een afspraak bij tandarts Wim de Bruïne. Een uitvoerig telefonisch overleg met raadsgriffier Lilianne Blankwaard volgt. Ben aan het eind van de middag terug op het werk. Tess Merlot van Omroep West vroeg mij en een aantal anderen om een muzieksuggestie voor de podcast ‘Enchanté’. Doe dat via een audio-opnamen die Sabine (communicatie) verzorgt. Denk met een glimlach terug aan de zomerse weken van mijn jeugd in de jaren 60 en 70 met de hele dag wel ergens het geluid te horen van radio Tour de France én de Franse chansons.

Woon in het Atrium van het Stadhuis een ontvangst bij ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het Internationaal Strafhof (ICC). Een kwart eeuw geleden werd het statuut van Rome – dat als basis voor de oprichting van het strafhof diende – geratificeerd. Het is een belangrijke mijlpaal voor één van de grootste internationale organisaties in Den Haag.

Protocolmedewerker Rocio Alferez doet me in- en uitgeleide. Heb de eer om – samen met Piotr Hofmanski (president van het strafhof), Henk Cor van der Kwast (Nederlandse vertegenwoordiger bij het ICC), Silvia Fernandez (president van de ICC Assembly of States Parties) en Kevin Kelly (ICC Trust Fund for Victims) – de aanwezigen toe te spreken.

Begroet na afloop vele bekenden, waaronder de Spaanse, Japanse en Britse ambassadeur. De indrukwekkende fototentoonstelling United by Common Bonds, met verhalen van mensen uit alle 17 landen waar het ICC actief is, is nog tot eind juli te zien in het Atrium. Een bezoek meer dan waard. Fiets naar huis. Fris me op en stap dan weer op de fiets. Fiets samen met Simone naar Catch by Simonis aan de Dr. Lelykade. Praten bij met Heleen en Won Yip en gebruiken er het avondeten.