Woensdag 14 december

IJskoud was het vannacht. Laat de zwembeurt voor wat ie is. Ga even na achten richting het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan de Turfmarkt. Woon daar in de Aletta Jacobszaal op de achtste verdieping samen met wethouder Saskia Bruines en de VNG’ers Leonard Geluk en David Rietveld de vergadering bij van het Bestuurlijk Overleg FinanciĆ«le verhoudingen (BOFv). De bewindspersonen Hanke Bruins Slot en Marnix van Rij informeren de provincies, de waterschappen en ons (via de VNG de 344 gemeenten) over de laatste stand der dingen. Nog een hoop werk te doen. Wordt vervolgd. Bereid aan het eind van de ochtend op mijn werkkamer de vergadering van de gemeenteraadscommissie Bestuur van vanmiddag voor. Praat bij met bestuursadviseur Bernadette.

Bijna de gehele middag en het begin van de avond staat in het teken van de commissievergadering. Rond het jaarlijkse veiligheidsdebat af en beantwoord vragen over de voorstellen uit de programmabegroting. Tegen zevenen is de vergadering afgelopen.

Praat op mijn werkkamer na met directeur veiligheid Hans van der Vet. Nemen een paar losse eindjes door. Hoofdofficier van Justitie Michiel Zwinkels belt in verband met de actualiteit. Zie, in de loop van de avond terug thuis, flarden van de voetbalinterland Frankrijk-Marokko (2-0). Bel in de rust met m’n moeder in Edam. Plv. politiechef Tolga Koglu houdt me voortdurend op de hoogte van de actualiteit in de Schilderswijk.