Woensdag 14 juli

Groet aan de Denneweg bakker Hessing tijdens m’n ochtendwandeling. Stap in beginnende miezer op de fiets. Begin op het Stadhuis met een kennismaking met een nieuwe medewerker op het bestuurssecretariaat. Zit vanaf tien uur bijna de gehele dag de vergadering van de gemeenteraad voor.  Aan de orde is onder anderen de Programmarekening 2020.

Bezoek rond het middaguur – plaatsvervangend voorzitter Chris van der Helm neemt het leiden van de raadsvergadering over – aan de Van Stolkweg H.E. Hsin Hsin Chen van het Taipei representative Office. Spreek met haar en haar adviseurs Jien-Ping (David) Wang, David Wu en PoLiang Chen over actualiteiten (de pandemie) en over culturele en economische samenwerking met en in Den Haag en de Haagse regio. Geniet ondertussen van een heerlijke lunch van chef Chan. Wesley Toelen (kabinetszaken) vergezelt me.

Race terug naar het Stadhuis. Zit de rest van de middag en het begin van de avond de vergadering van de gemeenteraad voor. Praat tijdens een korte schorsing op mijn werkkamer bij met een oud-collega; gemeenteraadslid Michel Eggermont (Utrecht). Eet een broodje en zit ook ‘s avonds van negen uur tot half elf de raadsvergadering met de (digitale) stemmingen voor. Fiets naar huis. Tweede lange vergaderdag zit erop.