Woensdag 15 juli

Ochtendwandel in mijn woonomgeving. Feliciteer mijn dochter die vandaag 28 jaar geworden is. Zit via Microsoft Teams de vergadering voor van de bestuurlijke klankbordgroep Corona van de VNG. Fiets in de loop van de ochtend naar het stadhuis. Kom mijn ‘eerste’ afspraak buiten al tegen. Ronald Gonsalves ondersteunt mij bij het voorbereiden van teksten voor voorwoorden en toespraken. Lopen samen het stadhuis binnen en nemen de lift naar boven. Heb aansluitend in de collegekamer overleg met gemeentesecretaris Ilma, Hans van der Vet (directie Veiligheid), de bestuursadviseurs Bernadette en Sander en met woordvoerder Jan. Een kennismaking met de voorzitter en secretaris van de Haagse Rekenkamer, Manus Twisk en Arjan Wiggers volgt.

Rond mijn werkkamer staan nog steeds kleurrijke bloemen. Ontving deze als felicitatie voor mijn nieuwe werkkring. Door de goede zorg van Melenie, Carola en Marion staan ze er nog steeds mooi bij.

Maak samen met woordvoerder Jan kennis met zijn collega’s Frank Hitzert, Frank Verhoef en Jolanda Polderman. Zij werken als woordvoerders en ondersteunen elkaar bij piketdiensten. Bel met m’n ouders in Edam. Het laatste deel van de middag werk ik aan mijn voorbereiding voor het raadsdebat over veiligheid van vanavond. Loop tegen vijven naar het atrium. Op de trap achterin het atrium neemt fotograaf Valerie Kuypers een foto van de gemeenteraad. Ze staat hiervoor op de overloop van de eerste verdieping. Zo past iedereen op de foto. Uiteraard houden wij voldoende afstand. Raadsvoorlichter Rocelle heeft voor alle zekerheid een speciale meetstok meegenomen.

Precies om half zes opent plv. voorzitter Chris van der Helm de raadsvergadering. Neem zelf actief deel aan het debat over veiligheid. Vandaar.  Tegen negenen is de vergadering afgerond.

Praat kort na met een paar naaste medewerkers, fiets naar huis en geniet, terug thuis, op het balkon.