Woensdag 17 februari

Ochtendwandel in een dunne overjas. Werk een deel van de ochtend thuis. Bereid me voor op de vergadering van de gemeenteraadscommissie Bestuur vanmiddag. Heb telefonisch overleg met Hoofdofficier Michiel Zwinkels en VNG-algemeen directeur Leonard Geluk. Bekijk in het weekblad De Posthoorn het eerste fragment van de tweewekelijkse column uit mijn fotoweekboek. Het weekboek is (sinds 1 juli 2005) een manier om terug te kijken en aandacht te geven aan mensen die ik tegenkom in de stad. Schrijf in de eerste column over mijn rit met buslijn 25 met chauffeur Teun. Heb respect voor alle vrouwen en mannen die in deze tijd het openbaar vervoer in Den Haag draaiende houden.

Fiets in de loop van de ochtend naar het Stadhuis. Heb een overleg met met Hans en Henri (beiden van de directie Veiligheid) en met bestuursadviseur Bernadette. De raadscommissievergadering begint om half twee. Neem digitaal deel vanuit mijn werkkamer. Spreek over de Tweede Kamerverkiezingen, over de voorbereiding van een onafhankelijk onderzoek inzake de Stichting Energie Academie en over de coronacrisis. Annette de Boer, directeur Publieke Gezondheidszorg (DPG) brengt ons voorafgaand op de hoogte van de actualiteit. Gebruik na afloop van de vergadering het avondeten op mijn werkkamer. Doe een aantal stukken af en zie de aftermovie van het CaDance Festival.

Wandel tegen zevenen naar Studio B in de bibliotheek aan het Spui. Woon een bijeenkomst bij van de werkgroep ‘Veilig en Leefbaar Scheveningen‘. Het is de zesde van in totaal zeven participatiebijeenkomsten. In totaal 32 bewoners en ondernemers nemen via Zoom aan de bijeenkomst deel. Ben zelf in de studio aanwezig met Anil Soerdjbalie, districtschef van de politie, en met wethouder Hilbert Bredemeijer. De wethouders Saskia Bruines en Anne Mulder sluiten digitaal aan. Moderator Paul Cornelissen begeleidt de bijeenkomst. Voer een levendige discussie met de zeer betrokken bewoners en ondernemers. Veiligheid op Scheveningen voor iedereen. Dat is de kern. Er is werk aan de winkel.

Fiets naar huis. Ben net voor negen uur thuis. Bel later op de avond met Tonny Eijk uit het Laakkwartier. Still going strong.