Woensdag 19 augustus

Sta heel vroeg op om rond vijf uur in Utrecht te kunnen zijn. Per 1 september is mijn woonhuis in Utrecht verkocht. De inboedel ‘verhuist’ vandaag naar de opslag. Zet koffie voor acht hardwerkende verhuizers – met namen als Johnny, Oscar, Pieter, Vincent en Harry – die vanaf zeven uur sharp aan de slag gaan. Werk zelf een beetje in de tuin. Ben trots dat in ieder geval bij een hortensia het blauwsel heeft gewerkt.

Geef ondertussen antwoord op allerlei logistieke vragen van de mannen en rijdt met m’n Fiatje naar de wasserette. Een van mijn voormalige kamerbewaarders alias steun-en-toe-verlaten, Marcel van der Linden komt langs. Hij haalt de werkcomputer, i-pad, mobiele telefoon en laptop op die ik van de gemeente Utrecht in bruikleen had. Verhuizer Wim Pot himself wipt aan voor een kopje koffie. Wandel aan het begin van de middag heen en weer naar het Wilhelminapark. Gebruik er in het gelijknamige restaurant buiten op het terras de lunch met directeur veiligheid Petra Nijmeijer. Terug bij de verhuizers komt in de loop van de middag makelaar Robert Dunning langs voor een informele pre-inspectie. Onversaagd wordt doorgewerkt. Aan het eind middag neem ik afscheid van de verhuizers. Chapeau. Wat een klus. Het huis is leeg.

Twee grote planten en hun (zware) potten gaan uit logeren bij de buren Riet en Piet. Planten kunnen immers niet naar de opslag. Ben aan het begin van de avond terug thuis in Den Haag. Afgeknoedeld. Neem een douche, avondeet met Simone en ga naar bed.