Donderdag 19 januari

Donderdag is het meestal redelijk rustig in de zwembanen. Zo ook vanochtend. Heerlijk. Fiets terug naar huis en even later richting het Stadhuis. Heb telefonisch overleg met bestuursadviseur Bernadette en plv. woordvoerder Annelou in verband met de actualiteit. Bel met m’n dochter. De goudsmeden Reinier Brom en Hartger Teune van de firma Steltman komen langs om een kleine reparatie te verrichten aan het ambtsketen. Carola (kabinetszaken) ziet erop toe dat het allemaal goed gaat.

Ontvang in de loop van de ochtend Nico van Grieken (Genootschap Nederland-Aruba). Kwam Nico een aantal keren in de stad bij verschillende gelegenheden tegen, maar was zelf helaas verhinderd om Nico afgelopen november de versierselen uit te reiken die behoren bij een Koninklijke onderscheiding. Goed om (eindelijk) nader kennis te maken. Nico vertelt onder meer over zijn tijd als chef politieke redactie bij Elsevier Weekblad en zijn werkzaamheden op en voor Aruba. Leuk gesprek.

Spreek op verzoek van gemeenteraadslid Nur Icar samen met hem en bestuursadviseur Bernadette met Ayet Suudioglu (De Jonge Ooievaar). Onderwerp van gesprek is het wapenbezit onder jongeren. Wordt vervolgd.

De gehele middag en het begin van de avond staan vervolgens in het teken van de vergadering van de gemeenteraad. Be√ędig aan het begin van de vergadering Samir Ahraui (PvdA) tot gemeenteraadslid en Philip van Houten (Forum voor Democratie) tot fractievertegenwoordiger. Zit de vergadering afwisselend met plv. voorzitter Ralf Sluijs ‘strak’ voor. Gebruik tijdens een van de schorsingen samen met Bernadette het avondeten op mijn werkkamer. Groet Chris, Armando en Johnny van het VIP-team (zij zorgen voor de IT rond de raad).

Bel met mijn moeder in Edam. Rond half tien ’s avonds zijn de agenda en stemmingen afgewerkt. Praat tijdens een informele nazit bij met deze en gene.