Woensdag 2 december

Ochtendwandel. Lees in het nieuws dat de Haagse vlag vandaag 100 jaar bestaat. In 1920 besloot de Haagse gemeenteraad dat de gemeentelijke vlag groengeel moest worden. Eerder waren de kleuren zwart en geel.

Werk het eerste uur thuis. Fiets dan naar het Stadhuis. Zit de (digitale) vergadering voor van het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Haaglanden. Districtchef van politie Tolga Koklu informeert mij  over een steekincident en brandstichting die in een supermarkt in het centrum van Den Haag hebben plaats gevonden. Leef mee met de slachtoffers die naar het ziekenhuis zijn vervoerd en de omstanders en medewerkers van de supermarkt die het incident hebben zien gebeuren. Loop aan het begin van de middag naar de raadzaal voor de vergadering van de gemeenteraadscommissie Bestuur. Op de agenda staan onder andere de actualiteit rond de coronacrisis en de jaarwisseling. Annette de Boer (Directeur Publieke Gezondheid) verzorgt een presentatie.

Fiets aan het begin van de avond naar huis. Heb in de loop van de avond een digitaal overleg met mijn G4-ambtgenoten Femke Halsema, Ahmed Aboutaleb en Peter den Oudsten. Bel met wethouder Liesbeth van Tongeren en met VVD-fractievoorzitter Frans de Graaf. De rest van de avond gaat op aan de stukken uit de tas van het Stadhuis.