Woensdag 2 februari

Stap in alle vroegte op de fiets richting het zwembad aan de Seinpoststraat. Trek er met plezier m’n zwembaantjes. Werk een deel van de ochtend thuis. Bereid de vergadering voor van de gemeenteraadscommissie Bestuur voor van vanmiddag. Ga in de loop van de ochtend richting het Stadhuis. Ontvang rond het middaguur goede bekende en kersvers minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Hanke Bruins Slot. Wij zijn vergezeld door onze medewerkers Chris Kuipers en Leonard Geluk. Hebben veel te bespreken. Woon ’s middags een deel van de vergadering van de raadscommissie Bestuur bij. Aan de orde is onder andere een tussenevaluatie van de MRDH, de metropoolregio Rotterdam Den Haag. Neem na afloop een videoboodschap op ter gelegenheid van de digitale viering van Chinees Nieuwjaar, aanstaande zaterdag. Wens de (Haagse) Chinese gemeenschap alle goeds. Bel met m’n vader (en moeder) in Edam. Ontvang samen met raadsgriffier Lilianne Blankwaard gemeenteraadslid Janice Roopram. Ga dan aan het eind van de middag naar de Van Boetzelaerlaan. Draag op uitnodiging van Vivianne Goudsmit bij aan de kick-off van de activiteiten ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Korff de Gidts Makelaardij. Spreek de aanwezigen – familie en medewerkers – kort toe. Na oprichter (en grootvader) Philip en Wim senior vertegenwoordigt Wim junior nu de derde generatie in het familiebedrijf. Haagse bedrijven, ook zij maken en vertellen de geschiedenis van deze stad. Frank van der Burg en RenĂ© Oudshoorn schieten na afloop vrolijke plaatjes.

Doe aansluitend tevergeefs een poging een visschotel van viswinkel De Lange langs te brengen bij de vrijwilligers van KNRM Scheveningen. Deze vrouwen en mannen hebben afgelopen maandag, terwijl storm Corrie over ons land raasde, ruim negen uur op zee doorgebracht om ervoor te zorgen dat het op drift geraakte vrachtschip Juliette D niet op de (Haagse) kust terechtkwam. Een pittige klus, met gelukkig een goede afloop. Ter plekke blijkt niemand aanwezig. Het is niet anders. Maar de vis komt toch bij de vrijwilligers en mijn dank is er niet minder om.

Fris me thuis even op en sluit vervolgens aan bij een bewonersbijeenkomst op het stadsdeelkantoor op Scheveningen aan de Scheveningseweg. Een aantal bewoners van het Dr. De Visserplein heeft overlast ervaren rondom de jaarwisseling. Spreek met de bewoners over hoe we de komende jaarwisseling gezamenlijk de overlast kunnen verminderen. Treffen elkaar onmiddellijk na de zomer opnieuw. Meteen door naar theater De Vaillant aan de Hobbemastraat in de Schilderswijk. Draag bij aan de talkshow Voetnoot, gepresenteerd door Hizir Cengiz. Krijg eerst een rondleiding van directeur Harrie van de Louw en de bestuursleden Bart en Hera door het theater. Ben onder de indruk van de activiteiten die in het theater plaatsvinden. Productieleider Lloyd is streng en let op de tijd. Begeef me dus stipt om kwart over acht naar de ‘Rode Zaal’. Na een soundcheck, begint Hizir de talkshow. Hij legt me het vuur na aan de schenen. Moet tijdens het interview alle zeilen bijzetten. Hizir heeft talent.

Duik, terug thuis, in de stukken voor morgen. Vind onder andere het bericht dat in Utrecht vanaf vandaag in het (oude) Stadhuis een expositie is geopend van de 49 inzendingen voor m’n burgemeestersportret. Politiechef Paul van Musscher belt, net als good old Ivo Opstelten.