Woensdag 20 september

Ga in alle vroegte zwemmen. Maak, terug thuis, bijna meteen aansluitend een wandeling in de wijk. Na afloop kom ik straatgenoot en goede bekende Dora Horjus tegen. Zij maakt een wandelingetje met haar hond (“Je zult wel blij zijn dat het gisteren allemaal goed is verlopen en weer achter de rug is, he?”). Ach ja.

Heb gisteren in verband met de actualiteit in Den Haag (de illegale blokkades van A12) tot mijn spijt mijn deelname aan de Fourth Global Summit van het Strong Cities Network moeten afzeggen. Jammer, het is niet anders. Daarmee is mijn agenda de komende dagen anders dan anders. Werk vanuit huis. Praat (telefonisch) bij met Melenie van het bestuurssecretariaat. Ze is net terug van een korte vakantie op Ibiza. Bel rond het middaguur met Leo Stroeven, een goede bekende uit Overvecht (Utrecht). Neem in de loop van de middag (telefonisch) een paar ingewikkelde dossiers door met woordvoerder Robin. Doe tussen de bedrijven door een paar huiselijke klusjes; de was en de strijk. Ontdoe de voortuin van bladeren. Op een van mijn balkons doet de rozenstruik het opnieuw goed.

Fiets naar de Keizerstraat en naar de Frederik Hendriklaan. Doe er een paar boodschappen. Heb aan het eind van de middag uitvoerig overleg met raadsgriffier Lilianne Blankwaard. M’n Amerikaanse nicht Donell belt vanuit Michigan. Bel later op de avond met m’n moeder in Edam. De ‘agendaloze’ dag vloog om.