Woensdag 21 december

Fiets heen en weer naar het zwembad aan de Seinpoststraat. Douche thuis. Stap dan opnieuw op de fiets om in de Keizerstraat een paar boodschappen te doen. Ben rond kwart over negen in het stadhuis. Loop van daaruit naar het ministerie van Justitie en Veiligheid. Marijn, Daan en Lars vergezellen me. Onderteken in de Tobias Asserzaal op de achtste verdieping namens de VNG en namens de G4 het ‘bestuurlijk convenant digitale veiligheid gemeenten’.


Doe dat samen met minister Dilan Yeşilgöz, staatssecretaris Alexandra van Huffelen en ambtgenoot Peter Snijders (Zwolle).
Het sluiten van het convenant is een prestatie an sich, maar nu begint het echte werk.

Spreek in de collegekamer samen met wethouder Martijn Balster met een tweetal zeer betrokken bewoners en loop dan naar de raadzaal. De gemeenteraad is inmiddels met het afhandelen van een aantal reguliere agendapunten begonnen. Raadslid Ralf Sluijs zit de vergadering plaatsvervangend voor. Neem het van hem over.

Tussen de bedrijven door belt plv. politiechef Tolga Koklu in verband met een demonstratie. Na de lunch staat de programmabegroting voor 2023-2026 op de agenda. De dertien fractievoorzitters verzorgen allen een bijdrage.

’s Avonds is het na de avondschorsing de beurt aan de acht wethouders. Schors op het afgesproken tijdstip even na middernacht de vergadering. Presidiumvoorzitter Dennis Groenewold en ikzelf komen morgen als eerste aan de beurt. Ondanks het late tijdstip wachten thuis de tassen. Ga rond half drie naar bed. Latertje.