Woensdag 21 juni

Begin de woensdag in het zwembad. Heb om negen uur via MS Teams een overleg met Hans van den Berg (CEO Tata Steel Nederland). Slotenmaker Paul komt langs voor een reparatie. Werk een deel van de ochtend vanuit huis. Bereid de vergadering van de gemeenteraadscommissie Bestuur van vanmiddag voor. Bel in de loop van de ochtend met bestuursadviseur Bernadette voor de puntjes op de i. Fiets in de loop van de ochtend richting het Stadhuis. Het is heerlijk weer buiten. Eet, aangekomen op mijn werkkamer, een cracker en een appel. Zit opnieuw een ingelaste vergadering van de driehoek voor.

Loop tegen half twee naar de raadzaal voor de vergadering van de Commissie Bestuur. Aan de orde zijn mijn portefeuille-onderdelen uit de programmarekening 2022 (de programma’s 4 en 2, oftewel openbare orde & veiligheid en college & bestuur). Rond zes uur zit het erop. Heb een korte nazit op mijn werkkamer.

Woon in de loop van de avond op uitnodiging van Aad Veenman en Henk de Breij de 60e editie bij van de Nationale Haringpartij in Kasteel de Haar aan de Kasteellaan in Haarzuilens.

Spreek vele bekenden en onbekenden uit het hele land – uit Amstelveen, Utrecht en Den Haag in het bijzonder.

Natuurlijk de hooggeleerde Pieter van Vollenhoven, maar ook Marlies Rekers bijvoorbeeld.
Praat onderweg terug uitvoerig telefonisch bij met raadsgriffier Lilianne Blankwaard.