Woensdag 22 februari

Fiets naar de Seinpoststraat. Trek er m’n zwembaantjes. Ga in de loop van de ochtend richting het werk. Praat over de actualiteit met bestuursadviseurs Bernadette en Nathalie. Ontvang rond het middaguur Edwin Reijntjes en Ignacio Beristain van ADO Den Haag.

Overleg daarna met gemeentesecretaris Ilma Merx en raadsgriffier Lilianne Blankwaard. Neem met Pauline van het bestuurssecretariaat de agenda van de komende dagen en de volgende week door. Heb telefonisch overleg met Leonard Geluk en Angela de Jong (beiden van de VNG), met Marijke Stroucken (personeelszaken) en met Sabine van Pesch (communicatie).

Ben in de loop van de middag terug thuis. Doe de was en de strijk, ruim op en stap op de fiets om een paar boodschappen aan de Frederik Hendriklaan te doen.

Woon aan het eind van de middag op uitnodiging van secretaris Mitchell van Bekkum in perscentrum Nieuwspoort aan de Bezuidenhoutseweg een bijeenkomst bij van stichting Machiavelli. Goede bekende admiraal Rob Bauer, voorzitter van het Militair Comité van de NAVO, spreekt de Machiavellilezing (“Vrede bewaren betekent voorbereiden op oorlog”) uit. Zeer de moeite waard.

Zit naast zijn dochter en echtgenote Maaike. Daarna reikt stichtingsvoorzitter Marja Wagenaar de versierselen uit, die horen bij de Machiavelliprijs 2022, aan niemand minder dan Johan Remkes.

Johan toont zich zeer verguld. Begroet tijdens de aansluitende ontvangst een groot aantal bekenden.

Spreek na afloop in een klein(er) gezelschap dat is uitgenodigd het avondeten te gebruiken een korte ’tafelrede’ uit (“Na Louis van Gaal ben je daarmee voor het brede publiek de beste premier die ons land nooit heeft gehad”). Eervol.

Besteed, in de loop van de avond terug thuis, aandacht aan de stukken uit de goedgevulde stadhuistas. Pak m’n koffer (moet morgenochtend op dienstreis) en ga later dan ik wilde naar bed.