Woensdag 22 maart

Fred en Gerard zijn er alweer vroeg. Ze gaan gestaag door met hun werkzaamheden.

Bereid me in m’n werkkamer op het Stadhuis vanochtend voor op de vergadering van de gemeenteraadscommissie Bestuur van vanmiddag. Heb telefonisch overleg met brandweercommandant Esther Lieben en woordvoerder Robin Middel.

Begeef me rond twee uur ’s middags richting de commissie Perskamer. Dat is een relatief kleine en warme vergaderzaal. Niet echt aangenaam. Wacht buiten de zaal op m’n beurt.

Als het zover is wacht me een intens en langdurig debat in de raadscommissie over de demonstraties van 11 maart jongstleden. De vergadering vergt meer tijd dan voorzien. Algemeen directeur Leonard Geluk (VNG) neemt een afspraak met minister Hanke Bruins Slot en de ondervoorzitter van de Raad van State Thom de Graaf van me over.

Kan ’s avonds nog wel even naar een ontvangst ter gelegenheid van de Nationale dag van Aruba: Dia di Himno y Bandera (Dag van het Volkslied en de Vlag). Groet staatssecretaris Alexandra van Huffelen en ambtgenoot Leontien Kompier (Venraij). Maak onder anderen kennis met Alwin Toppenberg en met de plv. gevolmachtigd minister van Sint Maarten, Richard Panneflek. Gevolmachtigde minister Ady Thijsen is een vriendelijke gastheer. Hij speldt mij persoonlijk zijn Arubaanse speldje op. En natuurlijk is er swingende muziek in het Babylonhotel aan de Bezuidenhoutseweg. Masha Danki.

In de loop van de avond belt wethouder Anne Mulder in verband met de actualiteit.