Woensdag 23 augustus

Als ik terug ben van mijn zwembeurt, komt net buurvrouw Angelique naar buiten. Zij gaat nog zwemmen. Werk vanochtend voor het grootste deel vanuit huis. Bereid de raadscommissievergadering van morgenmiddag voor. Fiets aan het eind van de ochtend naar de Reinkenstraat. Doe er onder andere boodschappen bij slagerij P.J. van den Broek. Fiets door naar de Visafslagweg. Bezoek aldaar Simonis.

Heb ’s middags telefonisch overleg met Gert-Jan Buitendijk, secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken en met directeur Veiligheid Herke Elbers. Breng in de loop van de middag in het HMC Westeinde een bezoek aan een kranige mevrouw die vorige week slachtoffer werd van een beroving. Ook Omroep West besteedde deze week aandacht aan haar. Hartverwarmend. Chef kabinet Eline vergezelt me. Drinken daarna een kopje koffie bij Beeld & Geluid in de Zeestraat. Toevallig is ‘Lien’ op de beeldkrant (‘Haags journaal’) te zien.

Moet meteen door naar het hoofdbureau van de politie aan de Burgemeester Patijnlaan. Daar installeert korpschef Henk van Essen Karin Krukkert als de nieuwe politiechef van de Eenheid Den Haag. Neem samen met hoofdofficier van Justitie Margreet Fröberg en Karin deel aan een vraaggesprek onder leiding van politiewoordvoerder Tom Verhoeff. Spreken onder meer over het thema van de bijeenkomst: ‘De toekomst zijn wij’.

Wijkagent Fons Lens, werkzaam bij bureau Prins Hendrikstraat, vertelt over zijn persoonlijke ervaringen met Karin toen zij nog samen op dat bureau werkzaam waren. Ten slotte spreekt de kersverse politiechef de aanwezigen toe. Ben trots op al het werk dat de vrouwen en mannen in onze regio (en soms ook met steun vanuit de andere regio’s) verrichten. Chelsy Valentina, de Jonge Stadsdichter van Den Haag, sluit de bijeenkomst af met de voordracht van haar gedicht ‘Vrij’. Dat doet ze weer prachtig. Avondeet thuis samen met Simone. Zie flarden van het WK atletiek op televisie en verricht enig leeswerk.