Woensdag 24 februari tot en met zaterdag 27 februari

De rest van de week werk ik vanuit huis. Maak iedere ochtend een wandeling in de wijk (vrijdagochtend is het een stuk koeler en zaterdagochtend loop ik in dikke mist  …). Fiets ook bijna iedere dag een paar boodschappen in huis. De kamerbewaarders Marcel en Tuti brengen en halen iedere dag de Stadhuistassen. Ondanks het reces van de gemeenteraad zitten de tassen ‘vol’. In de post naast veel saaie en taaie stukken ook onder anderen allerlei Haagse buurt- en wijkkranten en de nieuwsbrief van de 25-jarige bewonersvereniging De Zilveren Schaats. De meiden van het bestuurssecretariaat (Marion, Melenie en Carola) bellen, mailen en appen. Verricht huishoudelijke klusjes (de was, de strijk en de maaltijden). Avondeet een keer bij mijn dochter en haar partner, gebruik op een andere dag de lunch bij mijn zoon. Vriendin Nurc trakteert op baklava. Gezellig allemaal. Geniet van m’n balkon. Woensdag leent het zonnetje zich een groot deel van de middag om er lekker op te gaan zitten. Lees ‘Mevrouw mijn Moeder’ van Yvonne Keuls. Zie flarden van de voetbalwedstrijd Willem II-ADO Den Haag (1-1) en van het Nederlandse damesvoetbalelftal tegen Duitsland (2-1) op televisie, bel met mijn ouders in Edam en met Leonard Geluk, algemeen directeur van de VNG.

Donderdag bellen wethouder Anne Mulder, de Drentse Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma en minister Ferd Grapperhaus. Zoek zelf telefonisch contact met Maarten Hinloopen en Robèr Willemsen (beiden van Koninklijke Horeca Nederland). Roep ‘s middags een digitale vergadering van de driehoek bijeen. Bel ‘s avonds met mijn life time friend Cees.

Heb vrijdag – de laatste werkdag van de maand februari – telefonisch overleg met VNG-bestuurscollega en wethouder Sven de Langen (Rotterdam). Betuig schriftelijk mijn deelneming bij het overlijden van de legendarische Haagse voetbalkeeper Ton Thie. Ontvang Eleonore van Til. Eleonore is werkzaam bij de Vereniging voor Overheidsmanagement. Ze neemt een boodschap op ten behoeve van de opening van de verkiezing van de Overheidsinnovatie van het Jaar. Roep als juryvoorzitter op tot inzendingen die vernieuwend zijn in het publieke domein. Neem ‘s middags deel aan een extra (digitale) vergadering van het Veiligheidsberaad. Beluister het Radio1 debat met dertien lijsttrekkers. Heb aan het begin van de avond telefonisch contact met ambtgenoot Femke Halsema (Amsterdam). Groet, als ik zaterdag op de fiets stap om iets te halen bij Toko Frederik, Sigrid Kaag (‘Dag Jan, gaat het goed?’) die om de hoek op bezoek gaat bij een goede bekende.