Woensdag 25 januari

Vanochtend is het 2°C als ik op de fiets stap richting het zwembad. Breng in de loop van de ochtend een bezoek aan een heel bijzondere juf. Juf Kamalia Talhaoui is namelijk ook auteur. Onlangs verscheen haar allereerste boek ‘Juf, wat voor haar heb je?’.

Loop binnen in het prachtige monumentale pand aan de Schalk Burgerstraat (Transvaalkwartier) waarin de Yunus Emre school is gehuisvest. Deze school geeft les aan 280 kinderen. Directeur Ranjni Natha leidt me rond.

De eindbestemming is de gymzaal waar alle kleuters uit de groepen 1 (waaronder die van de juffen Kamalia en Priscilla) zich hebben verzameld.

Krijg het boek overhandigd door kleuter Imane. Het boek is mooi ingepakt. Lees in het kader van de Nationale Voorleesdagen op uitnodiging van de juf uit het boek voor. De kleuters vinden het spannend en zijn benieuwd wat voor kleur haar juf Kamalia onder haar hoofddoek heeft. Dit was het uitgangspunt om het boek te schrijven, sommige leerlingen dachten dat hun juf misschien gouden krullen of alle kleuren van de regenboog had. De fantasie van de kleuters en van juf Kamalia is rijk. Kijk uit naar het volgende boek van de juf.

Werk de rest van de dag vanuit huis. Bereid de gemeenteraadscommissievergadering van vanavond voor. Heb telefonisch overleg met bestuursadviseur Bernadette, Pauline Timmerman van het bestuurssecretariaat en directeur Veiligheid Hans van der Vet.

Rond het middaguur haal ik een lekkerbekje bij vishandel De Lange aan de Marcelisstraat. ‘Heb de vis met liefde gebakken, dus dat duurt even’, vertelt Djill vrolijk. Stap aan het eind van de middag opnieuw op de fiets. Doe een paar boodschappen aan de Frederik Hendrikstraat. Zie tussen de bedrijven door flarden van de hockeywedstrijd Nederland-Zuid Korea (5-1) van de heren op het WK in India. De gehele avond staat in het teken van de gemeenteraadscommissievergadering Bestuur.