Woensdag 27 maart

Zwem in Max Health Club. Werk een deel van de ochtend thuis. Heb via MS Teams een overleg met René Hofman (politie) ter voorbereiding van de vergadering van het Regionaal Bestuurlijk Overleg (RBO) van de politie-eenheid Den Haag van morgenochtend. Bereid – ook via MS Teams – met bestuursadviseur Maarten, met VNG International-medewerker Finn en met Fabrizio en Martin van de Europese vereniging van gemeenten CEMR de komende bijeenkomst van het ‘Executive bureau’ van de wereldvereniging van gemeenten UCLG voor. Mijn moeder belt, net als Chiu Man (politie).

Fiets aan het eind van de ochtend naar de Van Bergenstraat, de Koppelstraat en de Keizerstraat. Doe er een paar boodschappen. Fiets aan het begin van de middag richting het Stadhuis. Maak een ommetje om met eigen ogen het volledig gerenoveerde Piet Heinplein te bekijken. Ziet er prachtig uit. Op 14 april verricht wethouder Robert Barker de opening.

Heb ’s middags op mijn werkkamer overleg met bestuursadviseurs Nathalie en Maarten en met woordvoerder Robin. Bel met directeur Veiligheid Herke en met politiechef Karin. Woon in de loop van de middag de vergadering van de gemeenteraadscommissie Bestuur bij. Spreek met de raadsleden over het Actieplan Kust 2024 (samen met de wethouders Saskia Bruines en Arjen Kapteijns) en de veiligheid bij ADO Den Haag.

Begroet na afloop de algemeen directeur van de voetbalclub, Natascha van Grinsven-Admiraal. Natascha zat op de publieke tribune. Vandaar.

Fiets aan het begin van de avond naar perscentrum Nieuwspoort aan de Bezuidenhoutseweg.

Bezoek Nieuwspoort samen met Nathalie Felix, Maarten Beks, Robin Middel en onze ‘nieuwe’ lobbyist Sjoerd Robertson. Gebruik er het avondeten. Bespreken enkele dossiers waar we als stad en/of als G4 de komende periode gezamenlijk de schouders onder willen zetten. Medewerker André, die ons vriendelijk bedient, vertelt dat hij in Schiedam woont en dit werk al 32 jaar doet. Bel met wethouder Martijn Balster. Fiets naar huis. Heb de wind stevig tegen. Duik, terug thuis, in de stukken uit de loodgieterstassen.