Woensdag 28 december

Fiets in alle vroegte heen en weer naar het zwembad aan de Seinpoststraat. Geef in de loop van de ochtend via MS Teams op verzoek van Fries Heinis een interview aan de journalist Nathalie Huigsloot ten behoeve van een liber amicorum voor Maxime Verhagen. Maxime neemt binnenkort afscheid als voorzitter van Bouwend Nederland. Haal herinneringen op en blik vooruit. Het eerste doet Nathalie ook. Ze memoreert een interview uit 2016 in HP de Tijd. Sprak toen, samen met mijn ambtgenoten Ahmed Aboutaleb en Jozias van Aartsen, onder meer over het burgemeesterschap.

Wens aan de Van Lennepweg het echtpaar De Wilde van harte geluk met hun 65-jarig huwelijk.

Zoon Michiel verblijft in het buitenland, maar dochter Kari en zoon Robert – net uit Londen overgevlogen – kunnen wel van de partij zijn. Net als Erlijn, een van de negen kleinkinderen, en Kari’s echtgenoot Han. Ontmoette het gastvrije echtpaar toen ze nog in Zaandam woonden (de bruidegom werkte toen bij Verkade). Ze waren een gastoudergezin voor Rotary International. Erin Mackesy – ik schreef gisteren over haar – was een jaar lang lid van het gezin. En nog steeds. Leuke ontmoeting.

Heb telefonisch overleg met Michael van Wissen van Veen (directeur Communicatie) over een actualiteit en bel uitvoerig met m’n zoon. Aan het begin van de middag snel door naar de Beresteinlaan. Breng een bezoek aan de (wijk)agenten van politiebureau Beresteinlaan. Teamchef Gert-Jan van den Burg ontvangt me allerhartelijkst. Spreek met de agenten over het steekincident een dag eerder in een supermarkt aan de Beresteinlaan en over de criminele jeugdgroepen die mogelijk actief zijn in de wijk. Blikken samen vooruit op de komende jaarwisseling. Er wordt in de aanloop naar en tijdens de nacht veel gevraagd van de politie, maar tegelijkertijd kijken bijna alle politie-collega’s er ook naar uit.

Bezoek aansluitend aan de Brigantijnlaan de teambriefing van het politiebureau Leidschenveen-Ypenburg. Woon de, deels digitale, briefing bij over de jaarwisseling. Zo kunnen collega’s die op dit moment vrij zijn toch aansluiten. Indrukwekkend om te horen wat allemaal is voorbereid. Iedereen is er klaar voor. Wens hen, net als op de Beresteinlaan, een goede, veilige en hopelijk rustige dienst. Praat na met teamchef Anouk Radloff. Aniek van Doezum (directie veiligheid) begeleidt me tijdens beide bezoeken. Praat ’s avonds bij met oud-collega Linda Roos. Avondeten in Amstelveen: zuurkool. Een favoriet.