Woensdag 28 februari

Begin de woensdag zwemmend. Heerlijk. Doe thuis de laatste voorbereidingen voor de vergadering van de commissie Bestuur van vanmiddag. Neem de stukken door en bel met enkele naaste medewerkers. Ga in de loop van de ochtend richting het Stadhuis. Loop tegen half twee naar de raadzaal voor de vergadering van de raadscommissie Bestuur.

Een van de agendapunten is een debat over de wanordelijkheden afgelopen 17 februari bij zalencentrum Opera. De raad heeft in de aanloop naar het debat 223 vragen gesteld die inmiddels zo goed mogelijk schriftelijk zijn beantwoord. Het debat in de raadscommissie is stevig. Wordt vervolgd met het alsnog beantwoorden van een aantal (operationele) vragen en het laten uitvoeren van een extern onderzoek door een onafhankelijk en deskundig bureau. Omroep West doet verslag.

Aansluitend volgt een debat over de afdoening van een motie over een initiatief voor een Bersiap-monument. De initiatiefnemers spreken tijdens hun inbreng de namen van de slachtoffers uit. Indrukwekkend. Begroet na afloop de initiatiefnemers. Ze blijven aan de slag om realisatie dichterbij te brengen. Heb een korte informele nazit met een paar medewerkers op mijn werkkamer. Fiets aan het begin van de avond naar huis. Bel (terug) met good old Michiel Haersma Buma en met politiechef Karin Krukkert. Grootste verrassing: m’n 90-jarige moeder belt. “Ja, ik ben nieuwsgierig. Hoe ging het vanmiddag?” Ga op tijd naar bed. Het was me het dagje wel.