Woensdag 29 december

Maak m’n ochtendwandeling. Het is droog en de Scheveningseweg is sinds gisteren weer goed verlicht. Bij zes lantaarnpalen ontbrak tot voor kort het licht. Goed werk van de vrouwen en mannen van de afdeling ‘Openbare Verlichting en Laadinfra’ binnen de Dienst Stadsbeheer. Aan het eind van de Scheveningseweg – of zo u wilt aan het begin daarvan – klinkt het kraaien van een haan. Ben al wakker denk ik bij mezelf …

Werk vandaag vanuit huis. Begin om negen uur met een uitvoerige (digitale) vergadering van de driehoek. Spreken in aanwezigheid van Algemeen Commandant Marle van Tol over de Invictus Games die – tenzij het tegendeel blijkt – in de week van 16 tot en met 22 april van het volgend jaar in het Haagse Zuiderpark plaatsvinden. Spreken met een andere Algemeen Commandant, Waldo de Boer, over de aanstaande jaarwisseling. Districtschef Anil bespreekt tenslotte de actualiteiten met ons. Bel uitvoerig met lifetime friend Niels en met bestuursadviseur Sjoukje Volten. Bereid ’s middags samen met woordvoerder Jan en redacteur Juliette Hugenholtz (‘Ja, inderdaad. Nora Hugenholtz – de voormalige directeur van projectbureau Leidsche Rijn – is mijn tante’) mijn deelname aan Eus’ boekenclub voor.

De boekenclub is een programma van de NTR waar ik eind januari aan zal bijdragen. Heb een aardig voorgesprek over literatuur, het woord en kunst. Verricht tussendoor een paar huishoudelijke klussen (de was en de strijk).

Praat aan het eind van de middag aan het Amstelveense Wimbledonpark bij met Myrna en Mattie Tugendhaft. De inmiddels 84-jarige echtelieden ‘are still going strong’. Hun levenservaring is nog steeds – misschien wel meer dan ooit – van betekenis en om van te leren. Gebruik aansluitend het avondeten – zuurkool – bij oud-collega Linda Roos. Leerzaam en plezierig. Ondertussen houdt Anja de Bruijn (politie Den Haag) mij op de hoogte van een actualiteit op Scheveningen. Terug thuis moet ik nog wel een paar dingen doen uit de tas. Het is niet anders.