Woensdag 3 februari

Bij bakkerij Hessing aan de Denneweg brandt vanochtend om half zeven al het licht als ik er tijdens mijn wandeling voorbij loop. Een bakker brengt heerlijk geurend vers brood vanuit een bestelautootje naar binnen. Een andere bakker vervangt de messen uit de broodsnijmachine. De deur staat wagenwijd open. Ik ga even naar binnen. De bakker vertelt monter ‘Ja, de messen moeten iedere drie maanden worden vervangen’.

Bereid thuis de vergadering van de gemeenteraadscommissie Bestuur van vanmiddag voor. Fiets in de loop van de ochtend in m’n groene poncho in de regen naar het Stadhuis. De digitale gemeenteraadscommissie Bestuur begint om half twee. Gemeenteraadslid Nino Davituliani zit voor. Neem vanuit mijn werkkamer deel aan de vergadering. Op de agenda staan onder andere de Tweede Kamerverkiezingen, de buurtpreventieteams, de kloof tussen het aantal verkrachtingsmeldingen en – aangiften en twee initiatiefvoorstellen vanuit de gemeenteraad.

Zeg gedag tegen kamerbewaarder Tuti, morgenochtend neemt zijn collega Marcel de dienst weer over. Time flies. Fiets naar huis, fris me even op en fiets dan naar het Bankaplein voor wat groente en fruit bij de kraam van Mathieu. Bel later op de avond met wethouder Saskia Bruines, met wethouder Maarten van Ooijen (Utrecht) en met ambtgenoot Henri Lenferink (Leiden).