Woensdag 3 juli

Trek mijn zwembaantjes. Werk vanochtend thuis. Bereid de vergadering van de gemeenteraadscommissie Bestuur van vanmiddag en vanavond voor. Ben rond één uur op het Stadhuis. Wip op verzoek van gemeenteraadslid Yousef Assad, die in het dagelijks leven medewerker van de gemeente Apeldoorn is, aan in een zaal op de vierde verdieping. Medewerkers van handhaving en toezicht van de gemeente Apeldoorn zijn op werkbezoek in Den Haag om met onze mensen best practices uit te wisselen. Verwelkom het gezelschap en wens hen een leerzame dag toe.

Bijna de gehele middag en avond staan vervolgens in het teken van de vergadering van de raadscommissie Bestuur.

Vandaag zit gemeenteraadslid Samir Ahraui de vergadering voor. Op de agenda staat vanmiddag de bespreking van de programmarekening. ‘Programma 2 College en Bestuur’ en daarna ‘programma 4 Openbare Orde en Veiligheid’ vallen in mijn portefeuille. Er zijn veel vragen vanuit de commissie over beide onderwerpen. Een enkele vraag gaat over de programmarekening zelf.

Gebruik tijdens de avondschorsing het avondeten op mijn werkkamer met de medewerkers Nathalie, Annelou en Maarten. ’s Avonds staat het initiatief van een coffeeshophouder om te verhuizen van de Weimarstraat naar de Uithof op de agenda. Beleef een lang en levendig debat, in goede sfeer, over de voors en tegens van de verplaatsing. Beantwoord samen met wethouder Martijn Balster de vragen. Wordt volgende week vervolgd in de raadsvergadering. Ben tegen twaalven thuis. De commissievergadering gaat dan nog door over de programmarekening. Blijf uit solidariteit met voorzitter Samir en wethouder Financiën Saskia kijken tot het eind. Stuur beiden na afloop om kwart voor één een appje ter bemoediging. Het zijn lange dagen.