Woensdag 30 augustus

Het is druk in het zwembad vanochtend vroeg. Kan gebeuren. Als ik terug thuis ben stortregent het. Werk een deel van de ochtend vanuit huis. Begin met het voorzitten van een uitvoerige extra vergadering van de driehoek. Bereid aansluitend de vergadering voor van de gemeenteraadscommissie Bestuur van vanmiddag. Heb telefonisch overleg met ambtgenoot Michel Bezuijen (Zoetermeer).

Fiets in de loop van de ochtend naar het Stadhuis. Neem met woordvoerder Robin en de bestuursadviseurs Nathalie en Maarten de actualiteit door. Loop even voor enen naar de raadzaal. Neem op de entresol samen met raadscommissievoorzitter Robin Smit uit handen van wijkbewoner Yvonne Wensma een petitie in ontvangst. De petitie vraagt aandacht voor overlast veroorzaakt door een zalenverhuurbedrijf aan de Durgerdamhof (Escamp). Zeggen haar toe de petitie onder de aandacht te brengen van de gemeenteraad en het college.

Woon de vergadering van de gemeenteraadscommissie Bestuur bij. Beantwoord vragen van de gemeenteraadsleden over een aantal onderwerpen. Sta na afloop Lot van Bree van Omroep West te woord over mijn voorstel een messenverbod in te voeren. Naar ik hoop besluit de gemeenteraad op 7 september om een verbod in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) op te nemen. Fiets na afloop naar huis. Heb telefonisch contact met plv. politiechef Tolga Koklu en met Pieter Jaap Aalbersberg (NCTV). Stap aan het begin van de avond opnieuw op de fiets. Doe een paar boodschappen aan de Frederik Hendriklaan. Jeanine Holscher (ceo Blokker) belt, net als voormalig schepen Sabine van Dooren (Kapellen, Belgiƫ).