Woensdag 30 november

Werk een deel van de ochtend thuis. Heb telefonisch overleg met Leonard Geluk, algemeen directeur van de VNG en met plaatsvervangend politiechef Tolga Koklu. Zit om tien uur via MS Teams een extra vergadering van het bestuur van de VNG voor. Breng aan het eind van de ochtend samen met de medewerkers Nazli Tüzer en Charmaine van den Berg (beiden van de directie Veiligheid) een bezoek aan een bijeenkomst van het buurtpreventie team (BPT) op het politiebureau aan de Hoefkade. Luister naar de ervaringen van het afgelopen weekend van de bewoners, winkeliers, jongerenwerkers, handhavers en politiemensen. Ben trots en blij dat zoveel vrijwilligers en professionals op allerlei manieren actief bezig zijn met het voorkomen van onrust en het veilig houden van de Schilderswijk. Chapeau.

Race terug naar huis. Heb via MS Teams achtereenvolgens vergaderingen van de staf bovenlokale netwerken en het dagelijks bestuur van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en een overleg met de gemeentesecretaris en de raadsgriffier. Ga aan het eind van de middag op bedrijfsbezoek bij de Sunda Group aan Boswinde.

Word groots en muzikaal welkom geheten door Prasraam Mohanlall en Rob Bhoendie. Ontmoette hen beiden tijdens mijn werkbezoek aan Suriname. Goed om te zien en te weten dat Prasraam uit het niets een mooi bedrijf voor de import en distributie van Aziatische producten heeft opgebouwd.

Krijg een rondleiding door het pand. Good old Gerard van den Tweel loopt met ons mee, net als huisarts Rambharose. Binnenkort neemt Prasraam’s zoon het over. Wens hem veel succes. Neem afscheid met een hapje en een drankje.

Heb telefonisch overleg met minister Micky Adriaansen. Praat ’s avonds bij met m’n oud collega’s Rob, Ad en Henk. Leerzaam en nuttig. Hosts Frans en Carolien zorgen voor een passende ambiance.