Woensdag 5 augustus

Er staat een stevige zuidwestenwind als ik rond kwart voor zeven naar het zwembad van hotel Zuiderduin loop. M’n benen zijn na het zwemmen minder ‘straf’ dan ze na de fietstocht van gisteren vanochtend eerst leken … Twee gezinnen met kinderen zwemmen vrolijk mee. Zie onderweg terug Nijntje op het Nijntje Aan Zee-plein.

Breng wat wasgoed naar ‘Miranda’ van de nabijgelegen ‘De Wasboet’. Beleef voor het overige een ‘strandvertier’ dag. Lees op het strand in de oude Elseviers van m’n vader. Fietsen aan het eind van de middag naar Alkmaar. Passeren de fundamenten van kasteel Egmond ooit een zeer belangrijke plek in de Nederlanden.

Huis van het zeer invloedrijke geslacht van de Egmonten (zo was Anna van Egmont de eerste vrouw van Willem van Oranje). Gebruiken in Alkmaar bij Deli aan Mient het avondeten. Heerlijk. Kreeg vandaag uit Utrecht het bericht dat de twee Chimaera’s (beelden van draken uit de Griekse mythologie) die ooit op het pand van levensverzekeringsmaatschappij De Utrecht stonden zijn herplaatst. Goed zo.

Foto: Robert Oosterbroek

Foto: Robert Oosterbroek

En krijg van een goede bekende een foto van de nieuwste editie van de Nivo. In de krant van deze week staat een interview van Frank Zwarthoed over mijn jeugd in Edam.