Woensdag 6 oktober

Het stormt en regent als ik in alle vroegte op de fiets stap richting zwembad. Begin op het Stadhuis met een teleconference met de ambtgenoten Femke Halsema (Amsterdam), Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) en Sharon Dijksma (Utrecht). Praat kort bij met directeur veiligheid Hans van der Vet en met Eva Nieuwsma (public affairs). Heb uitvoerig telefonisch overleg met politiechef Paul van Musscher. Maaike Patist – sinds deze zomer directeur van de dienst Stadsbeheer – is mijn volgende gast. Ze maakte een vliegende start. Neem met Maarten Hinloopen, Anil Soekhoe (Hop & Stork) en regiomanager Mariëlle Heimel van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Den Haag de actualiteit door voor wat betreft de corona-epidemie en alles wat daarmee samenhangt.

Spreek met gemeenteraadslid Ayse Yilmaz (VVD). Ga rond het middaguur naar de Rijnstraat. Gebruik op haar werkkamer – met mooi uitzicht over de stad – de lunch met Barbara Visser (minister van Infrastructuur en Waterstaat).

Werk een deel van de middag thuis. Heb via MS Teams een overleg met Lia Kroon (algemeen directeur bedrijfsvoering). Bereid met de medewerkers Sjoukje, Ingrid, Kevin en Fleur een bijeenkomst voor van aanstaande vrijdagochtend. Neem met Wim Jansen (directie Internationaal) een paar dossiers door. Het Binnenhof is onderwerp van gesprek tijdens een bestuurlijk overleg met wethouder Saskia Bruines en de directeuren Hans van der Vet (veiligheid) en Peter Kievoet (economie). Allemaal digitaal. Ontvang aan het eind van de middag live mijn naaste medewerkers bij me thuis voor een informeel samenzijn ter gelegenheid van mijn nieuwe woonomgeving en (alsnog) mijn 60e verjaardag. Simone is er ook. Geniet van de heerlijke Antilliaanse hapjes van kamerbewaarder Tuti. Krijg een kamerplant én een echte Scheveningse vlag. Ben trots op en blij met het team.

Moet in de loop van de avond – het is niet anders – naar Sociëteit de Witte. Houd een korte toespraak ter gelegenheid van de Taiwan Cultural Night die de Taipei Representative Office en de Azië-tafel van De Witte organiseren. Begroet een groot aantal goede bekenden.