Woensdag 7 februari

Ga zwemmen. Heerlijk. Doe met de fiets van Simone een paar boodschappen in de Keizerstraat. Bereid me voor op de ingelaste raadsvergadering van vanmiddag. Bel met m’n moeder. Ben in de loop van de ochtend op het Stadhuis. Carola (kabinetszaken) komt langs met een enorme kaart. Deze kaart is voor een medewerker van de Haagse Straat Organisatie. Hij gaat binnenkort – na 43 jaar – met pensioen. Helaas onder verdrietige omstandigheden, zijn vrouw is ernstig ziek. Draag met een geschreven tekst bij. Bereid in de collegekamer met directeur Veiligheid Herke Elbers en Daan Rijnders, Marijn Fraanje en Koen Gijsbers (alle drie van het programma Digitaal Veilig Den Haag) de Haagse Cyberdialoog van aanstaande maandag voor. 

Maak rond het middaguur kennis met voormalig ambassadeur Han-Maurits Schaapveld. Directeur Bestuurszaken Peter van Heerwaarden schuift aan. Zit ’s middags de vergadering van de gemeenteraad voor. Op de agenda staan de spreidingswet en het rapport van de staatscommissie demografische ontwikkelingen 2050. Na twee termijnen en stemmingen over vier moties is de vergadering iets na vijven afgerond.

Heb ondertussen, tijdens de schorsingen, telefonische overleggen over de actualiteit in de stad (met Natascha van Grinsven-Admiraal van ADO, directeur Veiligheid Herke Elbers, Pieter Jaap Aalbersberg van de NCTV en woordvoerder Robin Middel bijvoorbeeld). Praat na afloop met m’n bestuursadviseurs Nathalie en Maarten bij over een aantal onderwerpen. Wandel richting de parkeerkelder voor m’n fiets. Buiten op het voorplein staan de raadsleden Robin Smit, Lotte van Basten Batenburg, Judith Kloppenburg en Andrew van Esch nog gezellig na te praten over de raadsvergadering. Doe ff mee en stap op de fiets richting huis. Door weer en wind… Zie ’s avonds flarden van de kwartfinales van de KNVB beker.