Woensdag 7 juni

Trek m’n baantjes in de Max Health Club. Neem vanaf even voor negenen vanuit huis online deel aan de vergadering van het Policy Committee van de Europese vereniging van gemeenten CEMR (Council of European Municipalities and Regions). Na een gesprek over de steun van leden aan de vereniging van gemeenten in Oekraïne spreken we over de ontwikkelingen en actualiteit in de wereldvereniging van gemeenten, de UCLG, waarvan ik executive president ben.

Gebruik aan de Prinssessegracht samen met Simone de lunch bij de Turkse ambassadeur Z.E. Selçuk Ünal en zijn echtgenote Lerzan Kayıhan Ünal. De monumentale residentie is het bezoek meer dan waard. Spreken over de (nasleep van de) aardbevingen in Turkije en Syrië in februari. Noem daarbij ook het Vadercentrum in Laak waar heel veel mensen met de aardbevingen begaan waren (het Vadercentrum is een van de kanshebbers voor de Appeltjes van Oranje). Neem na afloop in de prachtige tuin van de residentie op verzoek van VNG-bestuursassistent Naut Kool een filmpje op ten behoeve van het VNG-jaarcongres. Haydar Cakal en Kelvin ter Haal verzorgen de opname.

Bel met bestuursadviseur Bernadette. Wethouder Hilbert Bredemeijer belt.

Bezoek ‘s middags op uitnodiging van Wim Drossaert (CEO Dunea) in Wassenaar de stichting De Meijenhof in Meijendel. Doe dat samen met Nazli Tuzer (directie Veiligheid). Het is een kleine stichting van en voor politiemensen met PTSS. En het is een plek waar ook de gezinnen van politiemensen met PTSS terecht kunnen. Maak kennis met de initiatiefnemers en met een aantal vrouwen en mannen die die daar nu begeleiding krijgen.

Mijn volgende bestemming is de Bezuidenhoutseweg. Draag daar samen met rector magnificus van de TU Delft Tim van der Hagen bij aan de opening van de nieuwe vestiging van de TU Delft The Hague.

Maak voor de opening kennis met Tshilidzi Marwala, rector van United Nations University (UNU) en ondersecretaris-generaal van de Verenigde Naties (UN), en met de hooggeleerde Bartel van de Walle. Een symbolische openingshandeling volgt: maak met rector Van der Hagen het logo van TU Delft The Hague compleet.

Meteen door naar Utrecht. Sta daar in de Lange Koestraat op uitnodiging van Niek, Caroline en Jacqueline stil bij het 140-jarig bestaan van Van Wegen. Gebruik met een aantal voormalig naaste medewerkers het avondeten in Buenos Aires aan de Dorpsstraat in Amstelveen.