Woensdag 9 augustus

Max Health Club is tegen zessen m’n eerste bestemming. Heb via MS Teams om negen uur een vergadering van de staf Veiligheid, aansluitend gevolgd door een extra vergadering van de driehoek. Ontvang m’n (hoogzwangere) bestuursadviseur Bernadette van der Wal gezellig bij mij thuis. Drinken een kopje koffie buiten op het balkon bij de keuken. Ze informeert mij over haar toekomstplannen.

Fiets rond het middaguur naar Paviljoen de Witte aan de Pellenaerstraat. Gebruik de lunch met Flip Kerkhoven en Frans Heideman.

Kan lekker buiten op het terras. Zwaai naar ambtsvoorganger Wim Deetman. Ook hij gebruikt het middageten hier. Werk de rest van de middag thuis. Deels buiten op mijn balkon. Heb in de loop van de middag telefonisch overleg met chef kabinet Eline Tops-Visser en met Pauline van het bestuurssecretariaat. Bel aan het begin van de avond met Pieter Jaap Aalbersberg (Nationaal Co√∂rdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) en met de directeur Bestuurszaken Peter van Heerwaarden. Zet me ’s avonds aan de inhoud van de ‘verse’ stadhuistassen en begrijp dat de chansonpodcast van Omroep West, waarvoor ik op verzoek van Tess Merlot een tekst insprak, online staat.