Woensdag 9 maart

Stap op de fiets voor m’n zwembeurt. Op het Stadhuis aangekomen bereikt me het verdrietige bericht dat ambtsvoorganger Ad Havermans is overleden. Betuig mijn innige deelneming aan zijn echtgenote en kinderen. Ad was ook als voorzitter van de VNG ambtsvoorganger. De werkdag begint met een overleg met onder andere wethouder Martijn Balster. Onderwerp van gesprek is woonwagenzaken. Maak kennis met Jos Stuart, adviseur Corporate Public Affairs en Strategie. Praat bij met Rita Verdonk. Bereid met Harry Wientjes, voorzitter van de Economic Board The Hague en met Guy van Eijkeren (projectmanager van diezelfde board) de bijeenkomst The Hague inspired van later deze week voor.

Maak ’s middags samen met Aniek van Doezum (directie veiligheid) kennis met Ab Khaoiri, de nieuwe teamchef van politie Zuiderpark. Praat uitvoerig bij met gemeentesecretaris Ilma Merx en raadsgriffier Lilianne Blankwaard. In de Willemshof aan de Nassaulaan – het kantoor van de VNG – neem ik een filmpje op over de situatie in Oekra├»ne en ontvang ik de minister van Financi├źn van Aruba, Xiomara Maduro. Spreken onder andere over de mogelijkheden voor samenwerking om het financieel beheer van Aruba te verbeteren. We spreken af om verder te verkennen hoe de VNG hier een bijdrage aan kan leveren door bijvoorbeeld kennis en expertise van Nederlandse gemeenten aan te wenden. Aruba kan als lid van de VNG deze kennis en expertise benutten. Angela de Jong en Maarten Beks begeleiden me.

Zit via MS Teams de bestuursvergadering voor van de VNG. Fris me thuis even op. Gebruik op uitnodiging van een aantal Surinaamse ondernemers het avondeten in Flamingo Paradise aan de Buurtweg in Wassenaar. Doe dit samen met wethouder Kavita Parbhudayal. Simone is er ook. Nuttige ontmoeting.