Woensdag 9 september

Wandel in de wijk. Fiets even na half acht naar het Oude Stadhuis. In het kader van het kennismaken met de stad ontbijt ik (samen met wethouder Saskia Bruines) met een aantal CEOs uit het Haagse bedrijfsleven. Aan het ontbijt nemen deel Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Netherlands, Dirk de Bilde, CEO van Siemens Nederland, Marjan van Loon, President-directeur van Shell Nederland, Paul de Krom, bestuursvoorzitter van TNO, Frits van Bruggen, directeur ANWB en Talal Al-Marri, CEO van van Aramco Overseas. Nuttige kennismaking met bij Den Haag betrokken mensen (‘If you are strong, you must be kind’).

Fiets na afloop meteen door naar het stadhuis. Bereid de vergadering van de gemeenteraadscommissie Bestuur van vanavond voor. Onderteken een grote stapel oorkonde’s die behoren bij de zogenaamde Haagse ‘Jeugdlintjes’. Breng aan het begin van de middag samen met bestuursadviseur Marja op de fiets een bezoek aan de nieuwe fietsenstalling op het Koningin Julianaplein, maak kennis met ijscoman Moes op het Binnenhof en neem een kijkje op de kermis op het Malieveld. Decoronaproof opbouw is in volle gang.

Heb telefonisch overleg met directeur veiligheid Hans van der Vet. Gebruik het avondeten met twee naaste medewerkers bij de Paraplu aan de Bagijnestraat. Tweedekamerlid Mark Harbers belt, net als minister Hugo de Jonge en hoofdofffcier van justitie Michiel Zwinkels. Wandel terug naar het Stadhuis. Neem vanaf half acht samen met de wethouders Boudewijn Revis en Saskia Bruines deel aan de vergadering van de gemeenteraadscommissie bestuur. Fiets tegen elven naar huis. Lange dag zit er op.