Zaterdag en zondag 1 en 2 augustus

En toen was het augustus. Doe m’n ochtendwandeling. Ruim een beetje op. Lees het boekje ‘Louis Couperus – een Haagse wandeling’ van José Buschman uit. Couperus was Haagser dan ie zich soms voordeed. Een kadootje van m’n bestuursadviseur bij de VNG Maarten Beks.

Doe de was en de strijk. M’n vader belt. Pakken onze koffers in. Gaan een paar dagen op vakantie in Egmond aan Zee. Reizen er in de loop van de middag heen. Nauwelijks file onderweg. Paul Vriesde (politie) houdt me ondertussen op de hoogte van het verloop van de Haagse actualiteit (demonstraties bijvoorbeeld). Heb contact met communicatieadviseur Frank Verhoef over de drenkeling die uit Den Haag afkomstig blijkt te zijn.

Checken in bij strandhotel Golfzang aan Boulevard Noord. Krijgen een kamertje op de vierde verdieping met uitzicht op zee. Wandelen in de Voorstraat. Doen een enkele boodschap. Gebruiken iets op het terras bij Westenwind aan het Westeinde. Kijken uit op een reuzenrad. Gebruiken het avondeten bij Eazee en genieten op ons balkonnetje van de ondergaande zon.

Wandel zondag in alle vroegte heen en weer naar hotel Zuiderduin aan de Zeeweg voor een zwembeurt. Tijdje terug dat ik iedere baantjes kon trekken (Simone Koot zal trots zijn …). Lees ondertussen het verdrietige bericht dat de drenkeling bij Monster op het strand door wandelaars is gevonden.

Kopen na het hotelontbijt een windscherm en een stoeltje voor op het strand en doen nog een paar inkopen. Gebruiken de lunch op het ‘beste terras van Nederland’ bij Van Speijk. Vermaken ons vervolgens bijna de gehele middag op het strand.

In de loop van de middag vergezellen mijn dochter en haar partner ons. Gezellig. ‘Lang geleden dat ik op een Nederlands strand lag. Het bevalt goed’, zegt m’n dochter met een glimlach. Gebruiken met z’n vieren op het terras van pop-up restaurant Zilte Zoen het avondeten. Lees overigens het boek ‘Voorspelbare verrassingen – waarom politici de uitvoering van beleid in de weg zitten’ in één keer uit. Kreeg het recent van de schrijver Lenny Vulperhorst kado. Een goede uitvoering (van beleid) is minstens zo van belang als het beleid zelf is zijn terechte hoofdboodschap.