Zaterdag en zondag 10 en 11 oktober

Heb het hele weekend geprobeerd een beetje bij te slapen. Maak zowel zaterdag als zondag in alle vroegte een ochtendwandeling in de wijk. Zondag doe ik dat in de stromende regen. Ga zaterdag in de loop van de ochtend in gesprek met Ivar Lingen van het radioprogramma Spuigasten. Dit wordt uitgezonden vanuit Studio B in de bibliotheek aan het Spui.

Foto: Renske Derkx

Ontvang zondagmiddag – het is Coming Out Day – in de loop van de middag in het COC Café aan het Scheveningseveer de Annie-Brouwer-Korf-prijs 2020. Ben zeer vereerd. De uitreiking vindt plaats vanuit TivoliVredenburg in Utrecht tijdens de eerste editie van het Utrecht Rainbow Festival. Farid Djibet treedt op als presentator. Maak ondertussen kennis met COC Haaglanden voorzitter Peter Scheffer en een aantal vertegenwoordigers uit de Haagse ‘queer’ gemeenschap (Amber en Aydin, jongerenbegeleiders van het COC, Renate van Den Haag Pride, Hilde van Queer aan Zee, wijkagent uit Laak Eray van Roze in Blauw, Allan en Boris van het Trans cafe en Timo en Vincent van studentenvereniging Philautia). Ook wethouder (en portefeuillehouder emancipatie en integratie) Bert van Alphen is aanwezig.

Foto: Simon Timmerman

Foto: pol_wijkagent.laakwest

De gemeente Utrecht reikt elk jaar de Annie Brouwer-Korf prijs uit. Personen, bedrijven, organisaties en projecten die bijdragen aan de acceptatie en zichtbaarheid van de LHBTI-gemeenschap komen in aanmerking voor deze prijs. Mevrouw mr. Annie Brouwer-Korf (1946 – 2017) was van 1999 tot 2008 burgemeester van Utrecht. In die periode heeft ze zich bijzonder ingezet voor de rechten van de lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transseksuelen van de stad Utrecht en ver daarbuiten. De gemeente reikt sinds 2007 elk jaar de Annie Brouwer-Korf prijs uit tijdens het Midzomergrachtfestival. Ter ere van haar afscheid als burgemeester in 2007 was Annie Brouwer-Korf de eerste winnaar van de prijs. Bij de beoordeling van de aanmelding voor de Annie Brouwer-Korf prijs wordt rekening gehouden met de Regenboogagenda van de Gemeente Utrecht.

Voor het overige staat het weekend in het teken van de regen en de inhoud van de tassen van het stadhuis. De politie houdt mij bij voortduring op de hoogte van het verloop van demonstraties, onderhoud zelf nauw contact met de ambtgenoten uit de G4 in verband met de corona-crisis. Bel traditiegetrouw in de rust van de voetbalinterland Bosnië Herzegovina-Nederland (0-0) met mijn vader (‘Het is bar en boos’) en lunch tussen de bedrijven door gezellig met mijn zoon.