Zaterdag en zondag 11 en 12 december

Stap in alle vroegte op de fiets naar de Keizerstraat voor een paar boodschappen. Kom niet helemaal droog over. Later in de ochtend breekt het zonnetje door (en weer later zie ik vanuit mijn werkkamer een regenboog).

Bel met m’n dochter in Houten, met ambtgenoot Frank Dales (Velsen) en met beleidsadviseur Europa Bert Vijfeijken (VNG). Verricht huishoudelijke klussen en werk aan de inhoud van de loodgieterstassen. Zit aan het eind van de middag via MS Teams een vergadering van de driehoek voor. Fiets een bloemetje in huis en bereid het avondeten.

Begin in de loop van de zondagochtend met het voorzitten van een ingelaste vergadering van de driehoek. De actualiteit maakt dat helaas noodzakelijk. Ga aan het eind van de ochtend samen met Simone naar m’n ouders in Edam. Woon daar aan het begin van de middag samen met mijn broer en kinderen een lunch bij.  De lunch is georganiseerd voor mijn ouders ter gelegenheid van het afscheid van mijn vader van stichting ‘de Spinfabriek’. Hij is sinds begin februari 1967 als vrijwilliger (‘directeur’) aan het charitatieve fonds verbonden. Plaats van handeling is Smit Bokkum aan het Slobbeland in Volendam. Jan en Evert Smit – respectievelijk de vijfde en zesde generatie in het familiebedrijf – en hun collega’s hebben het prima voor elkaar. Hoor tussen de bedrijven flarden van het verloop van de laatste race om het wereldkampioenschap Formule I in Abu Dhabi en word bij voortduring op de hoogte gehouden van de actualiteit in Den Haag. Na 55 rondjes op het Yas Marina-circuit behaalt Max Verstappen in de allerlaatste ronde de wereldtitel. Klasse.