Zaterdag en zondag 11 en 12 februari

Ga in alle vroegte aan de wandel in de wijk. Ruim op, doe de was en de strijk. Begin aan de inhoud van de volle loodgieterstassen. Rond het middaguur komen m’n dochter, haar partner en kleindochter Florien gezellig langs. Oefenen met oppassen. Luiers verwisselen lukt me nog steeds. Verheug me op het moment dat ik bij hun thuis mag (leren) oppassen.

Gebruik ’s avonds samen met Simone en drie echtparen het avondeten thuis bij Karin en Willem Jan Hoogsteeder aan de Surinamestraat. De aanleiding voor het samenzijn is het huwelijk (op Valentijnsdag in 1613) van Frederik V van de Palts en Elisabeth Stuart – ooit de Winterkoning en Winterkoningin van Bohemen – die na hun korte regeerperiode vele jaren in Den Haag woonden. Leerzaam en aangenaam.

Ook zondagochtend wandel ik in de wijk – heerlijk.
Onderweg begroet een mevrouw me. Even later fietst ze me opnieuw tegemoet. Het blijkt Hetty Mos te zijn. Ze nodigt me uit een keer de Dr. Abraham Schierbeektuin te bezoeken; neem me voor dat te doen. Als beheerder namens de Haagse Vogelbescherming is ze daar reuze trots op. Bel in de loop van de ochtend met m’n moeder in Edam. Beleef voor het overige een rustige dag.

Fiets ‘s avonds heen en weer naar de Van Bergenweg. Koop in de supermarkt aldaar heerlijke ouderwetse ranja limonadesiroop (‘Sinds 1921’). Kies voor frambozen en reine claude. Ga vroeg naar bed.