Zaterdag en zondag 11 en 12 maart

Een besluit tot het uitvaardigen van een noodbevel is het onderwerp van mijn allereerste telefoontje vanochtend vroeg met de algemeen commandant van politie, Mariëlle van Vulpen. Het tweede telefoontje is van woordvoerder Robin. Daarna belt Mariëlle opnieuw. Nu gaat het om mijn toestemming om met materieel van Defensie tractoren te weren uit het centrum van Den Haag.

Het zonnetje schijnt vrolijk als ik me even later richting het beleids- en crisiscentrum De Yp aan de Katschiplaan begeef.

Den Haag maakt zich op voor druk weekend‘ luidt de berichtgeving over de demonstraties van vandaag. En zo is het precies. Word even voor tienen op de negende verdieping in een vergadering van de driehoek bijgepraat door de eerdergenoemde algemeen commandant over de actualiteit. En dat gaat zo’n beetje de hele dag door.

Overleg tussendoor met m’n adviseurs en de andere leden van de driehoek. Kijk naar de beelden en werk aan de inhoud van de loodgieterstassen van het Stadhuis. Meld me bij Juliëtte van Gilse af voor mijn bijdrage aan het 50-jarig bestaan van de JOVD Utrecht. Het gewone werk gaat voor.

Ben tegen achten thuis. Een ingewikkelde en ondankbare klus zit erop. Voorzie de gemeenteraad, het college en vervolgens de media van een eerste reactie. Bel met m’n moeder in Edam, avondeet gezellig met Simone en ga vroeg naar bed.

Zondag is een druilerige dag. Fiets in de loop van de ochtend heen en weer naar m’n pedicure aan de Dibbetstraat. Vermaak me in de privésfeer. Met leeswerk, huishoudelijke klussen en gewoon een beetje uitrusten. Bel met m’n dochter, met Commissaris van de Koning Jaap Smit en met Leonard Geluk (algemeen directeur VNG).