Zaterdag en zondag 13 en 14 augustus

Ochtendwandel zaterdag gewoon weer vroeg. Het is toch al warm. Er zijn weinig mede-wandelaars. Behalve dan Martin van Zaanen (‘Ja, met dubbel aa’) en het echtpaar waarvan de mevrouw steeds verder op de meneer vooruit loopt. Rijd tegen achten naar Edam. Ga gezellig een kopje koffie drinken bij m’n moeder. Heb geen airco in m’n Fiatje. Wel ‘arko’ (alle ramen kunnen open). Tank onderweg in Monnickendam. Praat bij en neem met Ma van alles door over wat er wel en niet weg kan en zo. Krijg een lampje mee en een oude koffie bus.Ga dus niet met lege handen naar huis. Zij krijgt van mij de Elsevier van vorige week (beetje de omgekeerde wereld, tot voor kort kreeg ik de oude Elseviers periodiek mee van m’n Pa). Duik, ’s middags terug thuis, in de stukken voor de komende week en geniet van de zon op m’n balkon. Begrijp dat er sinds vandaag officieel sprake is van een hittegolf. Word bij voortduring door de directie veiligheid en plv. woordvoerder Annelou op de hoogte gehouden van de actualiteit in de stad en op het strand. Het is er beredruk (en heet).
Vermaak me zondag – na de ochtendwandeling (groet de langsfietsende ‘beachcleaners’ die net van een extra lange schoonmaakdienst op het strand op weg naar huis zijn) – in de privé-sfeer. Praat uitvoerig (telefonisch) bij met life time friend Cees. Hij is in Zuid-Frankrijk. In de omgeving waar ooit – we zijn beiden fan – de schrijver Gerard Reve woonde. 

Bel ook met m’n zoon. Goede verhalen te over. Gezellig.

Ga aan het eind van de middag samen met Kevin van kabinetszaken naar de Koninklijke Schouwburg aan het Korte Voorhout. De voorzitter van de stichting Nationale Herdenking 15 augustus 1945 Thom de Graaf verwelkomt ons. Vice-admiraal Boudewijn Boots (plv. CDS) houdt de (tweede) Melati-lezing (‘Verborgen familieverhalen’).
Gebruiken ondertussen een Indische maaltijd van Maria en Gerard Tan van Poetri Ajoe  met IBU-spekkoek uit Almere toe. Zit gezellig aan tafel met goede bekende Erry Stoové en bij vice-admiraal Matthieu en Ernie Borsboom-Miga en Paul Doop (Raad van Bestuur NPO). Krijg na afloop van voorzitter Thom een fraaie stropdas ten geschenke. Neem afscheid, ga met de medewerkers en met Maddie op de foto en groet op weg naar buiten Wieteke van Dort. Mooie avond.