Zaterdag en zondag 13 en 14 februari

Ga in alle vroegte aan de wandel. Haal daarna m’n fiets uit de kelder. Ga het voor de eerste keer deze week proberen. Doe voorzichtig aan als ik mijn traditionele weekendboodschappen bij het Bankaplein ‘over het ijs’ in huis fiets. Het lukt. Ga in de loop van de ochtend naar de Fokker Terminal aan de Binckhorstlaan. Woon het plenaire begin van het digitale ‘Congres voor Lokale Politieke Partijen’ van het Kennispunt Lokale Partijen bij. Bestuursadviseur Naut Kool (VNG) zorgt voor de begeleiding. Voorzitter Winnie Prins (wethouder Zeewolde) verwelkomt me. Begroet de medewerkers Anna Graumans (coördinator Kennispunt) en Marion Veerbeek en Agatha Oostenbrug (beiden van de VNG). Onthul samen met Winnie en Chris Kuijpers (directeur-generaal Bestuur, Ruimte en Wonen van het ministerie van Binnenlandse Zaken) een manifest. Heb het manifest afgelopen donderdag namens de VNG al via de petitie ‘Versterk de democratie: gelijke kansen voor lokale partijen’ ondertekend. Neem vervolgens onder leiding van Nina de la Croix samen met Winnie en Chris deel aan de talkshow in het plenaire deel van het congres. Krijg na afloop de publicatie ‘Lokale partijen in de praktijk’ geschreven door Julien van Ostaaijen mee voor thuis.

Begeef me vervolgens aan het eind van de ochtend naar een Haags architectonisch meesterwerk, het Kunstmuseum aan de Stadhouderslaan. Begroet Maaike en Iris en museumdirecteur Benno Tempel. Maarten Boer en Bram Vreugdenhil doen ondertussen hun werk qua geluid en beeld. Bewonder de werken van de in 1937 in Den Haag geboren beeldend kunstenaar Bob Bonies. En verheug me op de tentoonstelling ‘Het gedroomde museum – Berlages meesterwerk’ die op vrijdag 19 februari om 17.00 uur wordt geopend.

Rijd meteen door richting Meijendel. Heb daar afgesproken bij het poortgebouw van de Watertoren (aan de Pompstationsweg) met duinwachter Boris Temming, een van de twaalf duinwachters van Dunea. Meijendel is onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. Ga met de duinwachter aan de wandel. Hij leidt me rond in een zeer fraai winters natuurlandschap. Onderweg toont hij de sporen van konijnen, vossen en reeën. Als de zeldzame kruisbladgentiaan weer bloeit kom ik graag nog eens terug.

Zie beelden van mijn zoon met een enorme sneeuwpop, mijn dochter staat op de schaats, net als mijn broer Koos.

Avondeet, terug thuis, met Simone. Fietste eerder vandaag naar Toko Frederik. Zij kookten voortreffelijk. Haha. Zie ondertussen flarden van de voetbalwedstrijd ADO Den Haag-PSV (2-2). Knap gedaan ADO. Ga op tijd naar bed. Tegen twaalven belt Martin Evers van de brandweer. Hij informeert mij over een brand bij strandtent Oase beachclub aan het Zwarte Pad op Scheveningen.

Ochtendwandel op zondag. Er is al veel sneeuw weg. Loopt steeds makkelijker. Bereid Simone een Valentijnsdag-ontbijtje. Werk aan de inhoud van de tassen van het Stadhuis en verricht een paar huishoudelijke klusjes. Bel ‘s middags met Matthieu van den Assem, eigenaar van de strandtent die afgelopen nacht volledig afbrandde. Steek hem een hart onder de riem. Tolga Koklu van de politie informeert mij over een paar actualiteiten. Ga aan het eind van de middag aan de wandel. Het zonnetje schijnt. Zie flarden van de voetbalcompetitie en van het WK-afstanden schaatsen op televisie. Een nieuwe week wacht.