Zaterdag en zondag 13 en 14 januari

Blijf zaterdagochtend iets langer liggen. Laat de ochtendwandeling voor wat ie is. Duik in alle vroegte in de inhoud van de loodgieterstassen. Creëer een beetje overzicht, opdat ik weet wat mij vanavond en morgen nog te doen staat aan lees- en schrijfwerk. Stap tegen negenen in m’n Fiatje. Rijd naar Houten voor m’n opa-ochtend. Maak een lange wandeling met kleindochter Florien. Lang in de zin van duur, want ver komen we niet. Alles onderweg is bijzonder. Paarden, eendjes in het water, een vliegtuig in de lucht, een meneer die zijn auto staat te wassen en het geluid van knisperend grind onder je voeten – Flo neemt voor alles de tijd. De kinderwagen is mee.

En rozijntjes ‘voor nood’ zoals m’n dochter zei. Kom verkleumd maar trots terug. Eet aan het begin van de middag een broodje met en bij m’n dochter en haar partner. En zwaai naar m’n andere kleindochter Jolein die geniet van haar schommelstoel. Ben de hele middag in Edam bij m’n moeder. Gaat nog niet best met haar. Iedereen doet z’n best om het voor haar zo prettig mogelijk te maken. M’n broer Koos is er, net als m’n nichtjes Marjan en Coby (moederszijde) en helemaal uit Melbourne m’n nichtje Mandy en haar zoon Teddy (vaderszijde). Buren en bekenden komen af en aan met gulle gaven of gewoon een beetje aandacht. Doe de vaatwas en rijd terug naar huis. Stevig ritje gemaakt vandaag.

Ga, ’s avonds terug thuis, meteen aan het werk. Het is ff niet anders. Doe m’n dochter en zoon verslag over m’n belevenissen vanmiddag in Edam. Bel gezellig met oud-collega Sjoukje.

 

Wandel zondag in alle vroegte door de wijk. Het is nog heerlijk rustig. Zet de werkzaamheden van gisterenavond in alle rust voort. Stap aan het begin van de middag op de fiets. Wens Hans Eillebrecht van harte geluk met zijn 100e verjaardag. De geboren Amsterdammer viert zijn verjaardag in restaurant Walong aan de Frederik Hendriklaan.

Hans werkte ooit bij automobielbedrijf Louwman en heeft zijn hele leven lang worstelen als hobby gehad. Een gezellige bomvolle zaal met familie en vrienden is zijn deel. Zijn Rotterdamse vriendin vertelt enthousiast over haar latrelatie met de uiterst vriendelijke en correcte eeuweling. Wat een leuk stel. Fiets naar huis. Doe de was en de strijk.