Zaterdag en zondag 13 en 14 juli

Heb geen puf om een ochtendwandeling te maken. Het regent bovendien. Stap even voor achten op de fiets om een paar boodschappen te doen. Bereid Simone een ontbijtje. Fiets bijna meteen aansluitend heen en weer naar de Prins Hendrikstraat. Kapper Nigel doet z’n werk.

Ben rond het middaguur op het Lange Voorhout. Ondanks de regen is het er druk. Woon de vijftiende editie van het Thailand Grand Festival bij. Ben de ‘guest of honour’ van ambassadeur H.E. Asi Mamanee. Dit jaar staan Thailand en Nederland stil bij de 420 jaar diplomatieke relaties tussen beide landen. Veel Thaise Nederlanders bezoeken het festival, maar ook vele andere mensen weten het festival met authentieke Thaise gerechten te vinden. Draag met een korte toespraak bij aan de opening. Begroet een groot aantal bekenden, waaronder een aantal ambassadeurs. Maak kennis met de tweeling Marcel en Tyrone Sterkenburg. De jonge mannen zijn worstelkampioenen. Wandel samen met de ambassadeur langs de marktkramen. Leuk om te doen.

Fiets in de loop van de middag vanuit huis heen en weer naar de Dibbetstraat. Bezoek de pedicure. Begrijp inmiddels dat de schrijfster Tonke Dragt is overleden. Geboren in Batavia, Indonesië, groeide zij op omringd door boeken en verhalen. Na de oorlog vestigde zij zich in Den Haag, waar zij haar eerste boek ‘Verhalen van de tweelingbroers’ publiceerde. Haar tijdloze verhalen, zoals ‘De brief voor de koning’, blijven geliefd bij jong en oud. Tonke was een geboren verteller en haar boeken zijn een manier van leven. Haar eigengereidheid en geestigheid inspireerde velen. Tonke, bedankt voor jouw prachtige verhalen en jouw unieke kijk op de wereld. Rust zacht. Uit ‘De brief voor de koning’: “Als je niet weet wat je moet doen, doe dan wat je het liefste doet”. Mooi.

Breng aan het begin van de avond samen met Simone op uitnodiging van ambtgenoot Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) en Harm Janssen van BPD een bezoek aan Ahoy voor de 48e editie van het North Sea Jazz Festival. Worden voorafgaand aan het avondeten in Birdland verwelkomd door locoburgemeester Faouzi Achbar en de (nieuwe) gemeentesecretaris Gerben Wigmans. Groet vele bekenden waaronder Tweede Kamerlid en voormalig wethouder Joost Eerdmans en de recent aangetreden wethouder Pascal Lansink-Bastemeijer. Maken een ronde door de zalen.

Beluisteren Masego, Thee sacred souls en Jessie Ware. Lopen na afloop terug naar Birdland. Praten bij BPD bij met Harm Janssen en zijn echtgenote.

 

Slaap zondagochtend een beetje uit. Bereid Simone haar ontbijt. Ze moet vandaag aan de slag als trainer bij de Haya van Somerenstichting. Fiets zelf rond half negen richting de boulevard van Scheveningen. M’n dochter, haar partner en m’n kleindochters Florien en Jolein komen vanochtend op bezoek. De meisjes zijn voor het eerst op een strand. Beleef een leuke ontspannen ochtend met strandvertier…

Drinken na afloop een kopje koffie op het terras van Patagonia aan het Zwarte Pad. Fiets aan het eind van de ochtend terug naar huis.

Handel ’s middags de stukken af uit de tas van het Stadhuis. Verricht leeswerk. Zie onder andere dat de hoofdredactie van Omroep West terugkomt op de incidenten van vorige week zaterdagavond. Geniet overigens van de zon op mijn balkon.