Zaterdag en zondag 14 en 15 januari

Ga in alle vroegte aan de wandel in de wijk. Het regent. Begin, terug thuis, met wat huishoudelijke klussen en ruim op. Rijd in de loop van de ochtend naar Reeuwijk. Het weer is inmiddels bar en boos qua wind en regen. Praat in Mercatu in alle rust uitvoerig bij met m’n dochter. Heerlijk om te kunnen en mogen doen. Zijn na afloop weer helemaal bij. Ook op de terugweg doet m’n Fiatje Punto z’n best me door weer en wind thuis te brengen. Het lukt.

Werk aan de stukken voor de komende week. Fiets aan het eind van de middag naar de Keizerstraat. Doe een paar boodschappen. Kom kletsnat thuis.

Bereid het avondeten. Simone is er inmiddels. Gezellig. Bereid, na m’n vroege zondagochtendwandeling in de storm in de wijk, een vrolijk ontbijtje. Maken de woonkamer ‘kerstboomvrij’.

Bezoeken ’s middags in de Koninklijke Schouwburg de jubileumvoorstelling van de inmiddels 76-jarige Karel de Rooij.

De Rooij speelt de voorstelling ‘Mijn Paradijs’ in een volle bovenzaal van de Koninklijke Schouwburg. Hij is (vooral) bekend als Mini van het legendarische duo Mini & Maxi. Kleinkunst en variété zitten nog altijd in zijn bloed. Meike Portegies begeleidt hem op de piano en met salsa. De korte informele nazit met Karel, echtgenote Yvonne en Meike is gezellig en de voorstelling is een aanrader.

Stap, terug thuis, op de fiets voor een paar boodschappen in de Badhuisstraat, avondeet en geniet van de beelden uit de voetbalcompetitie.