Zaterdag en zondag 14 en 15 mei

Ochtendwandel in de wijk. Het is opnieuw mooi weer. M’n dochter belt in alle vroegte. Draag in de loop van de ochtend bij aan de opening van de wedstrijddag van Duindorp SV aan de Houtrustweg. Drink eerst een kopje koffie in de bestuurskamer met voorzitter Arie Verbaan en penningmeester Wouter Vooys. Overhandig dan de wedstrijdbal voor de eerste match van de dag. Huldig met een korte toespraak in de kantine tevens veteraan Andrew Zuurmond die meer dan 600 wedstrijden in het eerste heeft gespeeld. Andrew deed een stapje terug, maar zet zich als vanouds in voor zijn nieuwe team. Bij wijze van eerbetoon mag hij nog een paar minuten meespelen in het eerste. Als dat maar goed afloopt … Andrew, zijn echtgenote, drie kinderen, familie en vrienden genieten van het samenzijn. Gaan met z’n allen op de foto – voor de laatste keer op het natuurgras – en krijg na afloop van voorzitter Arie een heuse clubsjaal kado.

Reis rond het middaguur naar Amsterdam. Bezoek in het VU-ziekenhuis m’n vader. M’n broer en moeder zijn er ook. Pa heeft een eerste bestraling net achter de rug. Hij kende betere tijden en de vooruitzichten zijn beperkt en onzeker. Praten bij en nemen van alles door. Verdrietig maar ook goed om te doen.

Stap, aan het eind van de middag terug thuis, op de fiets. Doe in de Keizerstraat een paar boodschappen. Woon aan het begin van de avond samen met Simone en heel veel andere gasten in de Fokkerterminal aan de Binckhorstlaan de 15e editie van het Ondernemersgala Den Haag bij, dat na een noodgedwongen pauze van twee jaar, gelukkig weer kan plaatsvinden. Spreek in een ‘interview’ door de presentatoren Nicolette Krul en Curt Fortin nogmaals mijn bewondering uit voor de veerkracht van de Haagse ondernemers. Hopelijk vindt het gala volgend jaar weer, als vanouds, plaats in het Atrium van het Stadhuis. Geniet van het optreden van Peter Douglas en Johnny Rozenberg (alias Frank Sinatra en Michael Bublé). Leuk dat ik ze na afloop van hun optreden nog even heb kunnen spreken. Ben blij voor de organisatoren dat de opbrengst voor de goede doelen – Stichting Sport Gehandicapt Kind (SGK) en ADO Den Haag in de Maatschappij – ruim 133.000 euro bedraagt. Klasse. Stichtingsvoorzitter Marjolein de Jong, haar collega’s en alle vrijwilligers kunnen trots zijn. Krijg van Annette Wijdom de allereerste editie van Forbes Nederland mee voor thuis.

Beleef zondag een zonnige dag. Heb veel lees- en schrijfwerk te verrichten. Vermaak me overigens in de privé-sfeer. Bel met m’n ouders in het ziekenhuis.