Zaterdag en zondag 14 en 15 oktober

Maak zaterdagochtend vroeg een wandeling door de wijk. Begin aan de inhoud van de loodgieterstassen uit het Stadhuis. Fiets in de loop van de ochtend naar de Thomsonlaan. Bezoek m’n opticien. M’n bril heeft een kleine ingreep nodig. Fiets via slager Peter Jan van den Broek aan de Obrechtstraat terug naar huis. Vermaak me voor het overige in de privésfeer. Bel met m’n dochter in Houten en met m’n moeder in Edam. Het zonnetje breekt af en toe door. Zit lekker op m’n balkon. Fiets aan het eind van de middag naar de Frederik Hendriklaan. Doe daar een paar boodschappen. Bel aan het begin van de avond met Sabine van communicatie.

Het heeft flink gewaaid vannacht. Dat is te merken tijdens mijn zondagse ochtendwandeling. Het voetpad langs de Scheveningse weg ligt bezaaid met kastanjes en bladeren. Bezoek vanmiddag HC Klein Zwitserland (HCKZ) aan de Klatteweg. Kom hier vaak, want trek bij de naastgelegen Max Health Club bijna dagelijks mijn zwembaantjes. Het is veel drukker dan ’s ochtends heel vroeg. Secretaris Hannie Dalhuisen doet me in- en uitgeleide. Het is vandaag ‘super Sunday’, zowel het vlaggenschip van de Dames als Heren spelen thuis. Begin met een kop koffie in de bestuurskamer op de eerste verdieping van het nostalgische clubhuis. Maak kennis met Edgar de Bruijn (schrijft momenteel het lustrumboek in het kader van het 115-jarige bestaan van de club), Patrick Brunning (bestuurslid Tophockey), Robert Rooskens (penningmeester) en Petra Cremers (sponsor- en lustrumcommissie). Edgar vertelt over de geschiedenis van HCKZ. In 1974 gingen HHIJC (Haagsche Hockey en IJshockeyclub) en TOGO (Tot Ons Genoegen Opgericht) op in Klein Zwitserland. Spreken over de organisatie – voornamelijk afhankelijk van de vele vrijwilligers – en de topsportcultuur binnen de club. Bekijk het laatste kwart van de wedstrijd waarin de dames van HCKZ de 1-1 maken. Krijg van de jeugdspelers Indi en Kate een shirt met handtekeningen van de spelers en speelsters van de eerste elftallen overhandigd. Eervol. Bekijk buiten aan de rand van het veld de eerste helft van de heren. Groet Naut Kool (mijn rechterhand als VNG-voorzitter). Naut speelt bij de Heren 4 en is druk bezig met de voorbereiding van het Oktoberfest dat vanavond plaatsvindt.

Maak kennis met groundsman Ger, hij zorgt ervoor dat het terrein en de club er tiptop in orde zijn. Na de eerste helft leiden Robert en Hannie me rond over het terrein. Maak bij de uitgang kennis met een aantal artiesten uit Den Bosch. Zij treden vanavond op tijdens het Oktoberfest. Zal ongetwijfeld gezellig worden. Neem afscheid. Hoofdofficier van justitie, Margreet Fröberg, belt in verband met een actualiteit. Verricht, terug thuis, een paar huiselijke klussen (de was en de strijk) en ga op tijd naar bed.