Zaterdag en zondag 15 en 16 januari

Ga net iets later dan gebruikelijk aan de wandel. Het is nog steeds pikkedonker. Onderweg loop ik een meneer in feloranje trainingensemble tegemoet. ‘Goedemorgen, burgemeester!’, roept ie. ‘Ja, ik heet ook Van Zaanen, maar met twee aa’s’. ‘Goedemorgen’ zeg ik terug. ‘Ach weet u, ik ben van de arme tak, met één a’. Het is een eeuwenoude flauwe standaardgrap in mijn familie.  Bel rond het middaguur met ambtgenoot Anny Attema (Ridderkerk). Directeur veiligheid Hans van der Vet informeert mij telefonisch gedurende de hele dag over de actualiteit in Den Haag. Sophie Hermans belt. Spreken over de actualiteit op en rond het Binnenhof. Maak aan het eind van de middag samen met Simone een wandeling. Lopen via de haven en de boulevard langs de Keizerstraat terug naar huis. Zien de zonsondergang.

Bel ’s avonds met m’n nichtje Donell in Michigan.

Begin de zondag met m’n ochtendwandeling. Het is stil onderweg. Stap tegen half negen op de fiets richting de Dibbetstraat. Bezoek m’n pedicure. Het mag weer. Fiets terug en bereid een ontbijt. Ga ’s middags richting de Willem III straat in Loosduinen. Wens Arendje van der Haak-Brand van harte geluk met haar 100e verjaardag. Ze is een dochter van een Zeeuwse en een Scheveningse strandjutter (‘Naar eigen zeggen tuinarchitect’). De oudste in een gezin van negen kinderen. Ooit caissière van Tuschinski en gehuwd met orkestleider Dirk van der Haak. Humor en muziek bepaalden haar leven. De drie kinderen Rob, Anne Louise en Christie zijn aanwezig. Andere familieleden – kleinkinderen en achterkleinkinderen – slaan vanuit de tuin buiten via het raam het bezoek gade.

Dochter Christie doet me in- en uitgeleide. Christie is beeldend kunstenaar. Krijg van haar de publicatie ‘Celebrating patterns’ kado. Maak aan het eind van de middag net als gisteren een wandeling langs de boulevard. Begroet onderweg uit m’n werkgeverstijd oud-collega Aad de Flapper in de Keizerstraat. Hij blijkt in Loosduinen te wonen. Leuk hem te zien. Avondeten thuis groente en kibbeling van Simonis aan de Haven. Heerlijk.