Zaterdag 15 en zondag 16 mei

Vanochtend kan ik in alle vroegte de zee goed zien vanaf de boulevard in Scheveningen. Maar het is en blijft wel bewolkt. Het is stil onderweg. Op zon- en feestdagen loop ik te vroeg om een tram tegen te komen (alleen rijdt er soms een tram met bestemming ‘Sorry geen dienst’). Wandel terug naar huis (op m’n nieuwe Meindl schoenen van De Bever) en geniet van de rest van de zaterdagochtend. Bereid Simone een ontbijt. Heb ‘s middags telefonisch overleg met directeur Wim Drossaert van drinkwaterbedrijf Dunea. Een volgend telefonisch overleg heb ik met een andere Wim, Wim Hoogendoorn, algemeen directeur van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH). En – het lijkt inmiddels gewoontegetrouw – is er aan het eind van de middag opnieuw een ingelaste vergadering van de driehoek via MS Teams. De demonstraties van vandaag, morgen en (mogelijk) maandag komen voorbij.

Ochtendwandel zondag de lange versie. Het is bewolkt, pas aan het eind van de wandeling breekt de zon een beetje door. Bezoek in de loop van de ochtend samen met Anita van Zee (kabinetszaken) aan Norenburg (in de wijk Mariahoeve) de 100-jarige ‘Toos’ van der Winden-Meihuizen. Haar tweelingzus Corrie overleed al in 1991, terwijl Toos altijd de ‘zwakste’ van de twee was (’Krakende wagens lopen het langst’). De geboren en getogen Haagse kreeg vier kinderen (drie meisjes en een jongen). Dochter Els is er. Van een kleinzoon kreeg de eeuwelinge 100 rode rozen. Ze staan er mooi bij. ‘Het ging vanzelf’ zegt ze om zo oud te worden en ‘breien’ was een belangrijke hobby. Een charmante vrouw.

‘s Middags informeert politiechef Paul van Musscher mij over de actualiteit. Later in de middag doen directeur veiligheid Hans van der Vet en René van Eck (Algemeen Commandant politie) dat ook. Verricht veel leeswerk. Gelukkig deels ook op m’n balkon in de zon. Bel met m’n ouders in Edam. Weekend voorbij. En morgen begint de wapeninleveractie van de politie. Opdat u het weet.