Zaterdag en zondag 16 en 17 april

Maak m’n ochtendwandeling door de wijk. Stap tegen achten op de fiets om in de Keizerstraat een paar paasboodschappen te doen. Bereid Simone een fruitig ontbijt. Tegen elven zijn we in Houten om samen met m’n zoon (‘De Oom van Florien’) m’n kleindochter en zijn nichtje te begroeten. Worden hartelijk ontvangen door de kraamverzorgster en de jonge ouders. Een beetje moe en onwennig maar superblij met de geboorte van hun dochter. Historisch en emotievol moment als ik Florien in m’n armen mag nemen … Eet een beschuitje met muisjes (de anderen een roze taartje) en nemen afscheid.

Ga buiten op de foto met m’n zoon.

Onderweg terug naar Den Haag kopen we bij boerderijwinkel ‘Nooit gedacht’ bij de familie Van der Grift tussen de boomgaarden aan de Overeindseweg in Nieuwegein verse asperges.

Begeef me aan het eind van de middag samen met Simone net als gisteren richting het Zuiderpark. Vanavond vindt de officiële openingsceremonie plaats van de Invictus Games. Begroet in de Invictus Games Lounge, de collega’s van de driehoek en wethouder Anne Mulder. Loop door naar de V-Lounge. Begroet aldaar minister Conny Helder en premier Mark Rutte. Loop dan samen met Commissaris van de Koning Jaap Smit terug richting de ingang van het terrein. Verwelkomen er H.K.H. Prinses Margriet (beschermvrouwe van de Invictus Games) en haar zoon Z.H. Prins Pieter Christiaan. In het stadion volgt de rechtstreeks op televisie uitgezonden openingsshow.

Foto’s: ANP

Met ontroerende verhalen van deelnemers, toespraken van het Hertogelijk paar en premier Mark Rutte, optredens van Di-Rect en de Kaiser Chiefs, prachtige beelden van onze stad en een staande ovatie voor de leden van het Oekraïense team, dat op het laatste moment toch nog naar Den Haag af kon reizen. Doen na afloop de Koninklijke Hoogheid uitgeleide en gaan huiswaarts.

Ga zondagochtend vroeg – het is eerste paasdag – wandelen. Ga als steeds heen en weer naar het Vredespaleis. Bereid een vrolijk paasontbijt. M’n ouders bellen (‘Hoe was het gisteren met Florien?’). Gaan aan het eind van de middag voor de derde achtereenvolgende keer naar de Invictus Games in het Zuiderpark. Bezoeken de fanshop. Schaf een mok aan en wat pins. Voor het goede doel zullen we maar zeggen. Woon in de Invictus Games Lounge een ontvangst bij van de Invictus Games Foundation, de overkoepelende moederorganisatie uit Londen en ISPS Handa (‘Inspire through the power of sport’). Lord Charles Allen of Kensington spreekt, net als Enda Kenny, veteraan en voormalig Iers premier (Taoiseach). Maak kennis met de minister van Defensie van Georgië Juansher Burchuladze en zijn ambassadeur Z.E. David Solomania. En begroet samen met Mart de Kruif natuurlijk opnieuw de Hertog en Hertogin van Sussex.

Geniet, terug thuis, van de gisteren gekochte asperges en van de tweede helft van de bekerfinale voetbal (PSV-Ajax 2-1). Ga vroeg naar bed.